Orhei

Fostul primar al satului Podgoreni intră în greva foamei

 În vara anului 2008, Alexandru Plămădeală a fost bătut de către complicii lui Constantin Mâţă, susţine avocatul. „I-au fost legate mâinile cu o sârmă şi a fost bătut preţ de 4 ore în incinta primăriei de fraţii primarului, Ion şi Vitalie Mâţă, şi de un sătean, Vasile Latu”, a spus Anton Bejan. Motivul ar fi fost atitudinea ostilă faţă de Alexandru Plămădeală, care de mai multe ori a vorbit deschis despre ilegalităţi şi abuzuri comise de primar.

„Deşi comisariatul de poliţie a investigat cazul obiectiv, cerând procuraturii ca vinovaţii să fie puşi sub urmărire penală, Procuratura raionului Orhei a tergiversat cazul, spunând că în campania electorală li s-a cerut să sisteze examinarea tuturor dosarelor”, a subliniat avocatul, potrivit căruia, ordinul ar fi venit de la procurorul de atunci, Valeriu Gurbulea.

„Am făcut nenumărate plângeri la organele de procuratură superioare, însă răspuns la acestea le-am primit tot de la procuratura din Orhei. Reiese că petiţiile mele au fost examinate tot de persoanele care au efectuat abuzul. Nu înţeleg ce fel de legislaţie avem?”, a subliniat Alexandru Plămădeală. După examinarea cazului, o singură persoană figurează în calitate de bănuit şi va fi judecat doar pentru producerea unor leziuni corporale minore, din imprudenţă.

„Cum este posibil ca învinuirile pe 5 articole ale Codului Penal, dovedite de organele de poliţie prin expertize medicale, poze ale rănilor de pe mâni, petelor de sânge de pe cămaşa părţii vătămate, să fie ignorate şi cazul să fie adus la zero?”, se întreabă avocatul, subliniind că deja a trimis plângeri către preşedintele statului, către parlament, guvern şi ministrul de justiţie, Alexandru Tănase.

„Dosarul a fost trimis în judecată fără a ne informa despre rezultatele investigaţiei procuraturii, astfel lezându-i clientului meu dreptul la justiţie. Dacă conducerea ţării nu se va implica în examinarea legală a cazului, vom fi nevoiţi să căutăm dreptatea la CEDO”, a mai spus Anton Bejan.

Alexandru Plămădeală a spus în context că, dacă nu i se va face dreptate, va fi nevoit să părăsească ţara. „Abuzurile aplicate împotriva mea mă fac să plec din sat sau chiar din ţară”, a remarcat Alexandru Plămădeală.

Potrivit consilierului local Mihai Mocan, împotriva actualului primar sunt mai multe sesizări din partea sătenilor, dar şi a organelor financiare din Orhei, însă protecţionismul de care se bucură acesta îl apără de învinuirile procuraturii.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *