Actualitate

FOTO // Culoarea-vedetă pentru părul tău în acest sezon. Sfaturile specialistului

Culoarea se potriveşte oricărui tip de coafură, de la foarte scurt, la un centimetru sau periuţă, până la părul lung şi wavy, beach waves, messy hair sau cocuri.

„Nuanţa rose gold a fost lansată timid în urmă cu trei ani, însă a câştigat foarte mult teren în ultima vreme. Este o culoare frumoasă, spectaculoasă şi totodată decentă. Nu este ca verdele, să spunem, mult prea extravagant. De aceea, Rose Gold-ul nu este adoptat doar de tinerele excentrice ci şi de doamnele mai în vârstă“, spune Cristi Pascu.

Cu toate astea, spune specialistul, culoarea vedetă nu poate fi obţinută decât pe tonuri de blond foarte deschis. Astfel, femeile care râvnesc la această culoare, dar nu sunt blonde, vor putea obţine această nuanţă numai dacă apelează la decolorare.

„Această culoare se obţine doar pe o bază foarte deschisă, pe un blond foarte deschis. Nuanţele de roz pot pleca de la un roz închis până la un blond rose spre vârfuri. Din păcate, Rose Gold nu poate fi obţinut decât pe tonuri de blond foarte deschis. Nu se poate să fii şatenă şi să te aştepţi să obţii un rose. Părul trebuie decolorat şi abia apoi se poate obţine acest rose“, explică specialistul.

Hairstylistul recomandă şi ce tonuri de roz să alegi, în funcţie de culoarea tenului şi explică procedura prin care se obţin cele mai bune rezultate.

„Rose Gold-ul că se potriveşte la toate tipurile de ten. Dacă vorbim de un ten măsliniu sau un ten închis, atunci rozul poate fi un pic mai pal şi se va vedea foarte bine; dacă vorbim de un ten foarte deschis putem merge pe un roz mult mai intens şi mai spectaculos“, explică hairstylistul.

Fiind o culoare pretenţioasă, rose gold-ul necesită un ritual de întreţinere riguros. „Trebuie să foloseşti un şampon de bună calitate care să-ţi protejeze culoarea. Dacă este prea agresiv, atunci nu face decât să scoată imediat culoarea la fiecare spălat. La fel şi dacă mergi la mare, apa mării, sau a oceanului fiind sărată, scoate mult mai repede culoarea.

Pentru a menţine culoarea pe termen lung, trebuie să foloseşti o mască sau un balsam special, însă cel mai simplu este să faci o vizită hairstylistului odată la două săptămâni. Acesta îţi poate împrospăta culoarea, printr-o nuanţare uşoară la scafă, procedură ce durează maxim 10-15 minute“, spune Cristi Pascu. Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentaţi hairstylişti de la noi, iniţiatorul concursului „Cel mai bun hairstylist din România“ şi al „Academiei de Coafură Cristi Pascu“, prin care descoperă şi lansează noi talente în industria frumuseţii.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *