Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 20 Septembrie 2017, ora 17:27    Din editia print

FOTO / A născut 3 copii în 11 luni! Cum a fost posibil din punct de vedere medical? Este foarte simplu de explicat și i se poate întâmpla oricărei femei

Marime Font

Eliza Curby, din Sydney, a spus că a fost îngrozită când a aflat că aștepta doi băieți gemeni. Ei au fost concepuți la doar șase săptămâni după nașterea fiicei sale, Charlie.

Ea a spus că nu s-a gândit la metode contraceptive, pentru că a crezut povestea veche, potrivit căreia nu rămâi însărcinată atunci când alăptezi.

Eliza a spus că soțul ei s-a albit la față atunci când l-a anunțat că este din nou gravidă. În plus, surpriza cea mare a venit când amândoi au aflat că nu vor avea unul, ci doi copii.
Charlie s-a născut în ianuarie 2016, iar gemenii au sosit în decembrie, în același an.

„Alăptarea nu are legătură cu sexul, sarcina s-a întâmplat, este real”, a declarat ea pentru Daily. „Am știut că eram însărcinată imediat, pentru că mă trezeam de parcă eram lovită în cap cu o bâtă de baseball.”

Eliza a făcut patru teste de sarcină până să iasă pozitiv. A crezut abia atunci când a mers la medic.

„Am mers la același medic, care mi-a supravegheat sarcina cu Charlie. Când a confirmat sarcina am fost mai emoționată ca niciodată.”

Povestea neobișnuită a Elizei este folosit de către medicul ei atunci când îi sfătuiește pe alți părinții să folosească metode contraceptive după naștere. Asta în situația în care nu-și doresc copii.

Eliza și Ben sunt împreună de doi ani, ceea ce înseamnă că Eliza a fost gravidă aproape întreaga lor relație.

„Multifuncționala” mamă, așa cum se autodenumește Eliza, spune că saltul de la un copil la altul face parte dintr-un proces de ajustare. Însă, ea și Ben au rezistat furtunii. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul