Actualitate

FOTO / Cât costă un castel medieval în România

Oricine are bani suficienţi poate intra în posesia unui impunătoare clădiri istorice. În România, sunt foarte multe castele scoase la vânzare.

Castele şi conacele imitau, în general, stilurile arhitectonice la modă în Occidentul de la sfârşitul veacului XVIII. S-au construit multe conace boiereşti, cele din Moldova imitând stilul neo-clasic .Franţa a fost modelul cel mai des imitat în Muntenia, mulţi arhitecţi şi artişti francezi realizând numeroase clădiri în domeniile din provincie, inspirat fiind de eclectismul francez. În Banat şi Transilvania, influenţa era a fost austro-ungară.

În București, în apropiere de Calea Victoriei, este scos la vânzare Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino – înscris pe lista monumentelor istorice din România. Preţul de pornire este de 3 mil. euro, potrivit site-ului Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitaţii Artmark. Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino are o suprafaţa construită de peste 2.000 mp şi un teren de peste 2.000 mp.
PALATUL CHRISSOVELONI - CANTACUZINO
PALATUL CHRISSOVELONI – CANTACUZINO (foto artmarkhistoricalestate.ro)

Casa natală a celei mai importante familii politice din România, cea Brătienilor, de numele căreia se leagă evenimente de primă mână precum Războiul de Independență sau făurirea României Mari, e scoasă la vânzare contra unei sume de minim două milioane de euro. Conacul Brătienilor de la Florica e situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, la 8 kilometri de Pitești și 115 de București.
Conacul Brătienilor de la Florica
„Palatul de Piatră” Udriște Năsturel, de la Herăști, județul Giurgiu, singurul monument de arhitectură civilă românească din secolul XVII, ridicat în întregime din piatră, este scos la licitație pentru 1,8 milioane de euro la Artmark Historical Estate. Palatul, amplasat pe un platou din apropierea râului Argeș, la 30 de kilometri față de București și 15 față de Dunăre, fost construit la începutul secolului al XVII-lea din inițiativa boierului Udriște Năsturel, cărturar vestit în epocă și cumnat al domnitorului Matei Basarab.
 

„Palatul de Piatră” Udriște Năsturel

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *