FOTO. La Londra au apărut panouri publicitare care îi mulțumesc lui Putin pentru Brexit

publicat în Actualitate pe 9 Noiembrie 2018, 09:59

Un grup de activiști neidentificați a instalat panouri publicitare satirice in toată Londra pentru a sărbători contribuția serviciului militar rusesc GRU și a președintelui Vladimir Putin la Brexit, scrie Reuters.

Agenția amintește că Marea Britanie a declarat că nu a găsit dovezi ale intervenției Rusiei în referendumul Brexit din 2016, iar Moscova a negat în mod repetat acuzațiile.

Panourile îl afișează pe președintele Rusiei, care ține steagul rusesc în mână și face cu ochiul, jos scrie: „Să sărbătorim Brexitul roșu, alb și albastru”. Toate mesajele contin litera „R” in cuvântul „Brexit” intoarsa, asemenea literei „Я” din alfabetul chirilic.

În plus, unul dintre panourile afișate îl reprezinta pe fostul ministru de externe Boris Johnson sub forma unui parasutist rus.

Grupul anonim, care susține că se află în spatele campaniei, spune că reprezinta „ofițeri ai serviciilor de informații militare rusești (GRU), care încearcă să obtina astfel recunoasterea rolului lor real în referendumul Brexit”. 

„Grupul speră să depășească momentul stanjenitor (Skripal) si sa sublinieze rolul său în eliberarea Marii Britanii de UE”, au declarat activistii care isi zic „Proud Bear”.

Pe site-ul său, ”Proud Bear” a anunțat o strângere de fonduri pentru a plasa un panou mare la stația Waterloo. Pentru a atinge acest obiectiv, activistii au nevoie de 55.000 de lire sterline.