Internațional

FOTO: Cum au murit dictatorii secolului XX?

Saddam Hussein, 30 decembrie 2006



La fel ca şi Gaddafi, dictatorul din Irak, Saddam Hussein, a fost găsit ghemuit într-o grotă puţin mai mare decât un sicriu, în apropiere de oraşul său natal Tikrit, în luna decembrie a anului 2003. "A fost prins ca un şobolan" au declarat militarii americani. Pe 5 noiembrie 2006, dictatorul a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii de Tribunalul Special Irakian şi condamnat la moarte prin spânzurare. 

Adolf Hitler, 30 aprilie 1945



Adolf Hitler şi Eva Brown s-ar fi sinucis într-un buncăr din Berlin, la ora 3.30 după amiază. Corpul neînsufleţit al lui ar fi fost găsit trântit pe o canapea, alături de pistolul lui Walther PPK. Potrivit altor surse, ar fi fost găsit cu capul căzut pe o masă. Eva Brown ar fi luat cianură. Corpurile celor doi ar fi fost arse. Potrivit altor informaţii apărute recent, Adolf Hitler nu s-ar fi sinucis la Berlin, în 1945, dar ar fi trăit în Argentina până în 1962, se menţionează în cartea "Evadarea lui Hitler" de Gerrard Williams şi Grey Wolf, citată de The Sun.

Nicolae Ceauşescu, 25 decembrie 1989



Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost acuzaţi de genocid şi condamnaţi la moarte prin împuşcare după doar 90 de minute. 

Benito Mussolini, 28 aprilie 1945

Liderul italian a fost capturat de comunişti în timp ce încerca să să fugă în Elveţia, împreună cu iubita sa, Clara Petacci, şi cu susţinătorii săi apropiaţi, pe data de 27 aprilie. A fost împuşcat a doua zi, în localitatea Giulino di Mezzegra. 

După ce au fost executaţi, trupul lui Mussolini, al iubitei lui, precum şi al altor oficiali ai regimului au fost duşi la Milano şi aruncaţi pe un teren din apropierea unei benzinării. Corpul liderului italian a fost atacat timp de patru ore, cu pietre şi cu bâte. Cadavrele au fost apoi atârnate de glezne cu ajutorul unor cârlige pentru carne.

Ion Antonescu, 1 iunie 1946



Ion Antonescu a fost acuzat de crime de război şi trădare şi de moartea a 400.000 de oameni în timpul Holocaustului. El a fost condamnat la moarte prin împuşcare. Corpul său neînsufleţit a fost aruncat în batjocură pe câmp.

Rafael Trujillo, 30 mai 1961



Dictatorul republicii Dominicane, Rafael Trujillo, a fost împuşcat în timp ce şoferul său personal îl conducea pe un drum întunecat. Prima împuşcătură nu l-a omorât, iar cei 7 oameni desemnaţi să-l execute au tras din nou. Trujillo, cunoscut şi ca "El Jefe" (Şeful) a prezidat Republica Dominicană timp de 30 de ani, printr-un regim sângeros, marcat de tortură şi crime. Trupul dictatorului a fost scos şi lăsat să zacă pe asfalt.

Iosif Stalin, 5 martie 1953

A murit acasă, lângă Moscova, în patul său, la 74 de ani. A suferit un atac cerebral şi a petrecut patru zile imobilizat la pat, înainte de a muri. Este responsabil de moartea a 20 de milioane de oameni, decese survenite prin exterminări sau înfometările din lagărele de muncă. 

După Daily Mail 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *