FOTO: Filat în HALAT ALB vizitează pacienți

publicat în Guvern pe 23 Februarie 2013, 10:57

Site-ul guvernului RM anunță că primul-ministru Vlad Filat a vizitat un pacient a cărui poveste a fost mediatizată de un post local de televiziune.

"Victoria Ghirghircic este eroina campaniei "Dăruiești și Cîștigi", organizată de postul de televiziune "Pro TV", la sfîrșitul anului 2012. Fetița în vîrstă de 11 ani suferă de ciroză hepatica, iar intervenția chirurgicală pe care o necesită poate fi făcută în România și costă peste 50 mii euro", anunță site-ul gov.md

Prim-ministrul Vlad Filat i-a oferit atunci fetiței un cec cu 30 de mii de euro, astfel suplinind suma necesară pentru intervenția chirurgicală.

Victoria a fost vizitată ieri de Prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Sănătății, Andrei USATÎI, şi de o echipă de medici în frunte cu şeful Clinicii de Transplantologie de la Bucureşti, Irinel Popescu. Discuţiile au fost încurajatoare.Irinel Popescu a spus că şansele ca această operaţie să fie una reuşită sînt foarte mari.

"Are șanse foarte bune, deși este o operație dificilă. În cazul ei, este nevoie împărțirea unui ficat, ea va binefecia doar de o parte din el, așa că nu afectează transplantul pentru un adult. Eu cred că în cel mult 4 luni, vom realiza această intervenție", a precizat Irinel Popescu.

Prim-ministrul Vlad Filat a promis că va acoperi toate cheltuielile ce ţin de transport sau cazare."Dacă trebuie de mers la București, nu este nicio problemă. Noi vom asigura tot ce ține de cazare și restul cheltuielilor, vom crea condițiile necesare pentru ca să fie realizat transplantul și pentru ca, după acest transplant, Victoria să aibă o viață lungă și fericită", a menționat Prim-ministrul.

Victoriţa şi mama ei s-au arătat încîntate de cele auzite şi speră să ajungă cît mai curînd la Bucureşti.

Timpul.md via gov.md