Actualitate

FOTO/VIDEO: Audi A8 Hybrid

Constructorul auto ofera hibridul atat in versiunea cu ampatament standard, cat si un versiunea cu ampatament mari, A8 L Hybrid. Nava amiral a casei auto din Ingolstadt utilizeaza un sistem de propulsie format dintr-un motor 2.0 TFSI in patru cilindri, care dezvolta 211 CP, si o unitate electrica de 54 CP si 210 Nm.

Propulsorul electric este alimentat de un set de baterii litiu-ion care cantaresc 38 de kilograme. Arhitectura hibrida beneficiaza de tractiune fata si dispune de un sistem Start & Stop si o transmisie automata cu opt rapoarte.

Noul Audi A8 Hybrid emite 147 de CO2 la fiecare kilometru si are un coeficient aerodinamic de 0.26. Modelul parcurge pana la 3 kilometri exclusiv cu propulsie electrica, la o viteza de maxim 60 km.

Limuzina hibrida accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,7 secunde si atinge o viteza maxima de 235 km/h. Conducatorul auto poate alege din trei moduri de rulare: EV pentru propulsie electrica, D pentru imbinarea resurselor in scopul reducerii consumului si S pentru sportivitate maxima.

Noul A8 Hybrid va ajunge pe piata in aceasta vara verii, la un pret de baza de 77.700 euro, in timp ce A8 L Hybrid pleaca de la 85.400 de euro (tarife pentru Germania).
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *