Astăzi 14 Noiembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 21:01
Abonamente

Auto 12 Februarie 2012, ora 07:38

FOTOGALERIE: Noua generație BMW M6 Coupe și Cabrio

Marime Font

BMW a prezentat primele imagini oficiale ale noului M6, dezvelit atât în versiunea Coupe, cât şi în versiunea Cabrio. M6 Coupe dezvoltă 560 CP şi are un consum mediu de 9.9 litri la sută. 

BMW a prezentat noul M6 înainte de debutul de la Salonul Auto de la Geneva. Atât versiunea Cabrio, cât şi versiunea Coupe a lui M6 au fost prezentate în cadrul comunicatului de presă emis de BMW, iar cele două versiuni sunt aşteptate să debuteze împreună în standul de la Geneva. În tradiţia mărcii, M6 preia motorul generaţiei actuale a lui M5, respectiv o unitate V8 TwinPower Turbo de 4.395 centimetri cubi, care dezvoltă 560 CP şi 680 Nm. Noul BMW M6 promite să îmbine performanţele demne de un model super-sport cu un caracter exclusivist şi luxul cu care ne-au obişnuit modelele din gama Seria 6.


DESIGN

BMW M6 a primit un design impozant, la fel ca în cazul oricărui model dezvoltat de divizia Motorsport a constructorului din Munchen. Atât versiunea Cabrio, cât şi versiunea Coupe a acestui model respectă proporţiile tipice ale modelelor BMW, iar toate modificările operate faţă de versiunile standard ale lui Seria 6 Coupe/Cabrio au rolul de a îmbunătăţi coeficientul aerodinamic al celor două versiuni, precum şi din raţiuni tehnice, fantele de aerisire mai mari având rolul de îmbunătăţire a răcirii motorului şi a sistemului de frânare de performanţă carbon-ceramic. O altă modificare este reprezentată de mărirea ecartamentului, datorată în parte jantelor de aliaj, M6 având un ecartament cu 30 de milimetri mai mare faţă de un Seria 6. Noul M6 se bucură în standard de un element al gamei Individual, respectiv linia de ornamente "shadow line" cu finisaj lucios. Pentru performanţe maxime, jantele din aliaj uşor de 19 sau de 20 de inch alături de care este oferit acest model sunt forjate, iar versiunea Coupe este echipată cu un plafon din fibră de carbon.

MOTORIZARE

BMW a echipat noul M6 cu un motor V8 twin-turbo echipat cu injecţie directă, două turbocompresoare, distribuţie variabilă Valvetronice şi sistem Vanos pentru control variabil al axelor cu came. Configuraţia galeriei de evacuare permite un răspuns rapid la apăsarea pedalei de acceleraţie, lag-ul turbo fiind aproape estompat graţie tehnologiei twinscroll a turbinelor amplasate foarte aproape de bancul de cilindri. Pentru performanţe maxime, motorul are o baie de ulei uscată şi un sistem de răcire extrem de puternic, menite să reziste solicitărilor intense întâmpinate la rularea în regim alert pe circuit. Cuplul maxim de 680 Nm este atins între 1.500 şi 5.750 rotaţii pe minut, iar cei 560 CP sunt oferiţi între 6.000 şi 7.000 rotaţii pe minut. Turaţia maximă a motorului care intră în echiparea lui M6 este de 7.200 rotaţii pe minut, iar caracteristicile tehnice ale unităţii relevă un propulsor capabil să ofere performanţe maxime pe o plajă de turaţii de trei ori mai mare decât cea a unităţilor care îl precedă. Ca în cazul fiecărui model BMW, propulsorul este dezvoltat alături de tehnologia EfficientDynamics, care include un sistem de recuperare a energiei cinetice, funcţie Start/Stop automată, sistem de management al consumului de curent electric şi o pompă de servodirecţie comandată electronic, care operează doar atunci când este nevoie, la fel cum este cazul accesoriilor precum alternatorul şi pompa de ulei.

PERFORMANŢE

BMW oferă noul M6 doar în compania unei transmisii DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Unitatea include două ambreiaje răcite cu ulei şi asigură un flux continuu de putere în timpul accelerării, chiar şi în timpul schimbării treptelor de viteză. Transmisia integrează o funcţie de Launch Control şi un asistent de rulare la viteze mici pentru contro sporit. Volanul este echipat cu padele pentru schimbarea treptelor de viteză. În standard, modelul este echipat cu un diferenţial activ M care oferă distribuţia variabilă a cuplului între roţile punţii spate pentru a optimiza tracţiunea şi stabilitate în cadrul schimbării de direcţie.

BMW M6 Coupe are un raport putere greutate de 4.5 kilograme pe kW, respectiv 3.3 kilograme pe cal putere. Motorul dezvoltă 93.7 kilowaţi pe litru, performanţă remarcabilă chiar şi pentru o unitate supraalimentată. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în 4.2 secunde, iar primul kilometru este parcurs în 21.9 secunde. BMW M6 Coupe are nevoie de numai 12.6 secunde. Viteza maximă a modelului este limitată la 250 Km/h, dar clienţii care optează pentru pachetul M Driver pot atinge o viteză maximă de 305 km/h în urma înlăturării limitării de viteză. Consumul mediu de carburant al acestei versiuni este de 9.9 litri la sută, cu peste 30 la sută mai mic faţă de predecesorul său.

BMW M6 Cabrio are nevoie de 4.3 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi accelerează de la 0 la 200 km/h în 13.1 secunde. Viteza maximă a lui M6 Cabriolet este identică cu cea a versiunii Coupe. În cazul acestei versiuni, consumul de carburant în regim mixt este de 10.3 litri la sută. Raportul putere/greutate al lui BMW M6 Cabriolet este de 3.5 kilograme pe cal putere. Pentru un M6 Cabrio, repriza 80-120 km/h în treapta a patra durează 3.8 secunde, iar în treapta a cincea, aceasta este realizată în 4.8 secunde.

Ambele modele au două butoane M pe volan pentru a seta şi activa configuraţii diferite ale răspunsului motorului, ale sistemului de control al stabilităţii, caracteristicile amortizoarelor, informaţiilor afişate pe sistemul HUD de pe parbriz şi pentru răspunsul sistemului de direcţie M Servotronic. Emisiile de CO2 ale celor două modele sunt de 232, respectiv 239 de grame pe kilometru, iar ambele motorizări respectă normele Euro 5.

TEHNOLOGIE

BMW M6 poate fi echipat cu aproape toate dotările opţionale din catalogul lui Seria 6. În standard, modelul are ABS, DSC, funcţie de asistenţă la frânarea în viraj, sistem dinamic de asistenţă la frânare, funcţie de uscare a frânelor şi asistent la demaraj, alături de multe elemente de siguranţă active. Pe lângă sistemul de afişaj Head-Up Display şi toate funcţiile Connected Drive, M6 se bucură de un sistem de vedere pe timp de noapte cu funcţie de identificare a pietonilor, integrare pentru iPhone pentru a accesa Twitter, Facebook şi web radio.

Clienţii pot comanda elemente precum volan încălzit, ventilaţie activă în scaune, scaune multifuncţionale M, sistem de navigaţie BMW Professional şi un sistem audio Bang&Olufsen cu procesare digitală a semnalului, care are 12 difuzoare pentru versiunea decapotabilă şi 16 difuzoare pentru versiunea Coupe şi include un difuzor central care se ridică din bord odată cu pornirea sistemului audio, totul pentru o experienţă audio excepţională.

Fisa tehnica

 • Marca/Model/Versiune BMW M6 Coupe
 • Lungime (mm) 4.898
 • Latime (mm) 1.899
 • Inaltime (mm) 1.368
 • Ampatament (mm) 2.851
 • Greutate (Kg) 1.850
 • Capacitate (cc) 4.395
 • Puterea maxima (CP/rpm) 560/6.000
 • Cuplu maxim (Nm/rpm) 680/1.500
 • Viteza maxima (Km/h) 250
 • Acceleratie 1-100Km/h (s) 4.2
 • Consum mediu (litri/100 km)  
Via BMW

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 21:01

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează prezumata imixtiune a Fundației Open Dialog în politica moldovenească, Igor Vremea, a făcut astăzi publice întrebările la care urmau să răspundă lidera PAS, Maia Sandu, dar și liderul PPDA, Andrei Năstase,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 19:20

Guvernul a adoptat astăzi hotărârea, potrivit căreia, din data de 1 ianuarie 2019, bătrânii care au o pensie mai mică decât minimul de existență, adică 1.589 de lei, vor primi pensii majorate cu 10 la sută. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 17:36

Preşedinta UNJR Dana Gîrbovan: Rezolutia Parlamentului European impotriva Romaniei, sub pretextul ca apara statul de drept, desconsidera insasi valorile cuprinse in conventiile si tratatele invocate in preambul, valori pe care s-a fondat Uniunea Europeana.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 17:35

Guvernul a aprobat astăzi regulamentul privind funcționarea căminelor studențești. Documentul prevede îmbunătățirea condițiilor de trai în căminele studențești, precum și condiții facilitate de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 17:06

Proiectele sociale de anvergură, derulate de Guvernul Filip sunt apreciate de cetățeni. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj de opinie, realizat de IMAS și prezentat astăzi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 16:58

Europarlamentarul Andi Cristea, copreședintele grupului de prietenie parlamentară UE-RM, susține că votul de astăzi al Parlamentului European, care vizează Republica Moldova, este un document politizat, care nu-şi are locul în context electoral. Amintim că Parlamentul European a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 15:13

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a păstrat astăzi, 14 noiembrie, verdictul Curții de Apel în dosarul lui Veaceslav Platon. Magistrații CSJ au declarat drept neîntemeiat recursul depus de avocații acestuia împotriva deciziei CA. Prin urmare, a fost menținută condamnarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 15:09

Raportorul Parlamentului European pentru Georgia, Andrej Mamikins, a criticat, într-un discurs rostit marți seara, dorința unor deputați de a critica această țară, în condițiile în care acolo se desfășoară alegeri prezidențiale. Înaltul oficial de a Bruxelles...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 14:46 de Natalia Hadârcă

La această concluzie a ajuns un grup de cercetători care a studiat situația comunităților din apropierea frontierei Localitățile de pe ambele maluri ale Prutului au fost puternic ideologizate în perioada sovietică. Oamenilor li se impunea ideea că, pe celălalt mal, nu pot...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 13:34

ULTIMA ORĂ // SIS anunță că „a destructurat o grupare paramilitară”

ULTIMA ORĂ // SIS anunță că „a destructurat o grupare paramilitară”

Serviciul de Informaţii şi Securitate de comun cu Procuratura mun. Chişinău, Oficiul Principal au realizat o operaţiune complexă în cadrul căreia a fost destructurată activitatea unei formaţiuni paramilitare ilegale, care acţiona sub paravanul aşa-numitor jocuri de tip...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 13:29

O petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături a fost depusă, astăzi, de către secretarul general-adjunct al PDM, deputatul Eugen Nichiforciuc, la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Prin acestă petiție se solicită sprijinul instituţiilor europene...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 12:57

Partidul Democrat din Moldova se bucură acum de cea mai mare încredere din ultimii ani. Peste 16 la sută dintre cetățeni sunt gata să voteze pentru această formațiune, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare. Această tendință se menține timp de doi ani. Celelalte partide...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 12:38

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, consideră că poliţiştii care stau ascunşi pe traseele naţionale cu scopul de a obţine bani de la şoferii care depăşesc limita de viteză trebuie să stea la puşcărie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 12:06

Secretarul american al Energiei, Rick Perry, a cerut Ungariei și vecinilor săi să renunțe la conductele rusești de gaze, care, potrivit Washingtonului, sunt folosite pentru a întări presiunea Moscovei în Europa Centrală și de Est, scrie Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 11:56

Iernile lungi şi grele din România intră în istorie. După zece luni de extreme şi recorduri naţionale, în ţara noastră urmează o iarnă blândă, cu episoade scurte de zăpadă şi ger.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 11:53

„Politica externă a Rusiei este alcătuită dintr-un amestec bizar de tradiții ale birocrației corupte și ale lumii interlope. Europenii încearcă să-și bazeze acțiunile pe cu totul alte idei despre realitate, de aceea, aceleași lucruri pentru Kremlin și Europa au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 11:51

Europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius este una dintre vocile critice la adresa ţării noastre. Acesta și-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de adoptarea legii votului mixt din Republica Moldova. Asta deşi a fost ales de trei ori în Parlamentul de la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 08:40

 Moldova așteaptă de la Uniunea Europeană un raport instituțional echilibrat, obiectiv, care să analizeze implementarea Acordului de Asociere, nu un document politizat, care face jocul electoral al opoziției de la Chișinău. Declarația a fost făcută de către președintele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 08:20

Rusia blochează accesul observatorilor internaționali la depozitul de armament de la granița dintre Ucraina și Moldova, unde sunt stocate mai mult de 20.000 tone de muniție, a declarat Vadim Cernîș, ministrul pentru teritoriile ocupate temporar și persoanele strămutate intern din...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 14 Noiembrie 2018, ora: 08:06

Organizațiile maghiare de extrema dreapta desfășoară contra cost campanii agresive împotriva NATO și UE și alimentează conflictul interetnic din vestul Ucrainei, scrie astazi publicatia EUobserver.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 07:44

Prețul barilului de petrolul a scăzut puternic, marți, accentuând tendința de scădere abruptă, pe măsură ce oferta tot mai mare pare pregătită să depășească cererea anul viitor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 07:24

Un preot care s-a urcat la volan beat a provocat o nenorocire marţi seară, în Suceava. Ameţit bine de aburii alcoolului, George Ionuţ Apetrei a scăpat maşina de sub control şi a intrat în plin două femei care mergeau pe margine unui drum din Mitocu Dragomirnei. După impactul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 07:23

Cel de-al optulea și ultimul sezon al serialului Game of Thrones (n.r. Urzeala Tronurilor) va fi lansat în luna aprilie, 2019, au anunțat producătorii. Reprezentanții HBO au confirmat că serialul se va întoarce în prima jumătate a anului 2019, însă nu au dezvăluit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 07:14

 Horoscopul din 14 noiembrie favorizează planul profesional al zodiilor. Astrele sunt binefăcătoare cu nativii zodiacului. Horoscopul zilnic din 14 noiembrie anunță succese profesionale și bani pentru o zodie! Viața i se schimbă radical!

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2018, ora: 07:11 de Ana Marchitan

reportaj Preotul care muncește în construcții peste hotare

Preotul care muncește în construcții peste hotare Din editia print

Parohul bisericii din s. Teleșeuca, r-nul Dondușeni, a plecat în concediu în Franța pentru a-și cumpăra lemne de foc și a-și putea întreține familia

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)