Actualitate

Franco Frattini, aşteptat la Chişinău

 Ministerul de Externe de la Chişinău anunţă că cei doi oficiali au avut ieri o convorbire telefonică, fiind discutate aspectele de bază ale cooperării moldo-italiene, dar şi subiecte de interes reciproc de pe agenda internaţională. O atenţie specială a fost acordată integrării europene a RM şi sprijinului acordat în acest sens de Italia. În context, şefii celor două diplomaţii s-au referit la asistenţa oferită de partea italiană autorităţilor moldoveneşti privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene.

Miniştrii au salutat recentele consultări moldo-italiene de la Chişinău, în cadrul cărora au fost demarate discuţiile privind negocierea Acordului de protecţie socială a cetăţenilor moldoveni aflaţi la muncă în Italia. Totodată, ei au făcut un schimb de opinii referitor la agenda bilaterală imediată şi de perspectivă a cooperării moldo-italiene. Iurie Leancă i-a adresat omologului său italian invitaţia de a efectua o vizită în Republica Moldova. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere, data urmând a fi stabilită în conformitate cu agendele de lucru ale celor doi miniştri, se mai spune în comunicat.

Franco Frattini a mai vizitat anterior de două ori Republica Moldova. Prima dată a venit la 25 aprilie 2007, când a participat, în calitate de vicepreşedintele al Comisiei Europene, la inaugurarea Centrului comun de vize al UE. Ulterior, la 24 noiembrie 2008, a efectuat o vizită de lucru la Chişinău ca ministru de Externe al Italiei, cu prilejul inaugurării cancelariei diplomatice a Ambasadei Italiei în RM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *