Politică

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Pavel Filip, elevul model al Parteneriatului Estic”

„Printre elevii model din Parteneriatul estic se consideră şi Pavel Filip, prim-ministrul de sorginte social-democrată a Republicii Moldova, în oficiu de la începutul anului 2016”, scrie jurnalistul.

În articol este citat și premierul Pavel Filip, care povestește că țara noastră este puternic marcată în continuare de conflictul transnistrean, însă, chiar și în aceste condiții, Republica Moldova a obţinut în ultimul timp succese considerabile în lupta cu corupţia şi birocraţia, dar şi în ceea ce ține de consolidarea democraţiei şi statului de drept.

Autorul articolului trece în revistă succesele pe care le-a obținut în ultima vreme țara noastră, dar și provocările pe care le are de înfruntat, inclusiv contracararea propagandei rusești. ”Cu cât mai atractivă va părea UE, cu atât mai puţin sensibili ar putea fi oamenii la mesajele venite dinspre Moscova. Filip face parte din grupul de politicieni care nu vor să piardă din vizor scopul aderării ţărilor lor la UE. Datorită faptului că practic toţi cetăţenii ţării sale ar vorbi nu doar româna, dar şi rusa, efectele propagandei ruseşti, mai cu seamă prin intermediul posturilor de televiziune, ar fi enorme”, a mai scris jurnalistul.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *