Externe

Franta, paralizata de greve

Sindicalistii unor companii franceze din domeniul transporturilor, presa, posta si energie, dar si sindicalistii din educatie au anuntat greva generala de miercuri pana joi seara.Greva incepe miercuri, de la orele 20.00 si va afecta serviciile de transport public din 90 de orase din toata tara.

Personalul companiei de transport feroviar SNCF se va afla in greva pana vineri seara, in conditiile in care salariatii resping restructurarea companiei. Si serviciile vor avea de suferit: companiile din domeniul energetic EDF si GDF-Suez, Posta si France Telecom au anuntat ca vor participa la greva. Sindicatele au depus un preaviz de incepere a protestelor, sustinand ca „actuala criza economica nu trebuie sa fie un nou pretext pentru restructurari”.

Si angajatii posturilor de televiziune, cei ai postului Radio France si Radio France International au anuntat ca vor participa la greva. Marile cotidiane nationale au anuntat ca editiile ziarelor de vineri, 20 martie, nu vor aparea pe piata, iar sapte federatii sindicale din invatamant au anuntat ca vor participa la actiune.

Sindicatele angajatilor de la Air France au indemnat si ele la greva, dar conducerea companiei a anuntat ca nu vor exista perturbari ale programului de zbor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *