Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Spectacole 3 Aprilie 2015, ora 06:50

Frederic Chopin, omagiat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale

Marime Font

 Pe 3 aprilie 2015, Sala Mare, ora 18.00, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” cu susținerea Ambasadei Poloniei în R. Moldova invită toți melomanii la un concert de zile mari cu genericul „Frederic Chopin – romanticul îndrăgostit, 205 ani de la naștere”, ce vine să omagieze personalitatea acestui poet al pianului și al muzicii. 

Marele melodist cu o inepuizabilă inventivitate creatoare, Frederic Chopin a fost și este unul dintre cei mai mari compozitori ai culturii muzicale universale. Pe scena Filarmonicii vor răsuna cunoscute piese pentru pian, inclusiv prelucrări pentru orchestră și o capodoperă a concertisticii pentru pian, o creație de un viguros dramatism, lirism elevat și strălucitoare virtuozitate – fascinantul Concert pentru pian și orchestră nr. 1, în interpretarea tânărului și talentatului pianist - Ashot Khachatourian.

Este solist la Centrul Muzical al Reginei Elizaveta din Belgia, deținător al premiilor I la concerte internaționale din Moscova (2006), Elveția (2007), Zaltsburg (2009), unul dintre cei mai buni interpreți contemporani ai muzicii de F. Chopin. În anul 2011 a primit un premiu special în Norvegia pentru interpretarea Concertului nr. 1 pentru pian și orchestră de F. Chopin.Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, prim-dirijor și director artistic - Mihail Agafița, maestru în artă, sub bagheta dirijorului român Andrei Mamot. De asemenea în cadrul concertului se vor produce soliștii: Tatiana Costiuc (soprano), Laura Balicov (pian), Igor Voronin (pian), Sergiu Morărescu (flaut). Concertul va fi prezentat de însuși autorul acestui proiect și eveniment – Irina Martîniuc, muzicolog.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul