Actualitate

Frigul, pandemia, demagogia si primaria

De vreo saptamana, cand deschid computerul, pe ecran imi apare chipul adolescentin si voios al lui Dorin Chirtoaca, descheiat sexy la gat, la vreo doi-trei nasturi. Se vede ca i-i cald. La mine in apartament insa e frig. Strasnic frig, cum ar zice popa din Rudeni din balada lui Toparceanu.

Chinuit de vreo saptamana de raceala si febra, incep sa am sentimente agresive fata de junele si infierbantatul primar, si nu numai fata de el. Gama sentimentelor mele e atat de larga ca-i cuprinde si pe liderii Aliantei care au promis ca… Sa lasam promisiunile lor ca se face si mai frig… Cand intreg continentul european e zguduit de frica izbucnirii pandemiei de gripa cu nume foarte frumos A (H1N1) si guvernele vor sa declare stare de urgenta, Chisinaul este transformat intr-un sarcofag rece numai bun pentru stimularea infectiilor virale acute.

Cica ieri primarul Chirtoaca ar fi cerut sa fie conectate la caldura, in timp de 48 de ore, toate blocurile de locuit, inclusiv cele care au datorii. Dar eu ce ma fac in sarcofagul meu, inca 48 de ore, eu care platesc la timp si nu am nicio datorie? Dar de ce primarul a cerut aceasta abia ieri, doar frigul s-a instalat in Chisinau de-o saptamana?! De ce nu a lansat aceasta initiativa umana cand statea in galeria presei in parlament, saptamana trecuta? Ce trebuie ACUM sa creada despre primarul Chirtoaca batranii si copiii – cei mai neprotejati in fata animalului gripal care-i ataca? Cine l-a incurcat ACUM sa dea caldura la timp in apartamente – comunistii?

Cei cu memorie buna afirma ca asa ceva se intampla pentru prima data in ultimii 15 ani, cand locuintele nu-s conectate la sursa de caldura cand mercurul a coborat sub zero grade. In noaptea aceasta au fost sase grade sub zero, computerul meu a prins bruma si prin spuma asta vinetie se vede chipul junelui primar Chirtoaca, descheiat la gat.

Bravo lui, nu-l ia nicio pandemie! Mint specialistii in virusologie care afirma ca un om este mai usor atacat de animalul gripal cand sta timp mai indelungat in frig. Pe dracu! Uneltiri ale comunistilor! Pe noi, niciun virus gripal nu ne ia. Pentru ca virusul care ne ataca e de-al nostru! E liberal si democrat! Inchid computerul caci cand il vad pe primarul Chirtoaca mi se face si mai frig!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *