Culinar.md

Fructe care îţi dau energie din plin, când te simţi obosită!

Pentru a te ajută să obţii un boost de energie, în mijlocul zilei, am decis să facem un top practic al acelor fructe care îţi dau energie, care te înviorează rapid, exact când ai nevoie!

Iată ce fructe trebuie să consumi şi de ce!

Banane

Primul lucru la care ne gândim când vorbim de o gustare sănătoasă şi de acele fructe care îţi dau energie este banană. Bananele sunt pline de fibre, potasiu şi zaharuri, cum ar fi glucoză, fructoza şi sucroză şi sunt gustarea perfectă pentru momentele în care eşti lipsită de vlagă şi de energie.

În plus, acestea sunt bogate în antioxidanţi şi carbohidraţi sănătoşi, care se transformă într-un adevărat combustibil pentru organism. De asemenea, bananele sunt uşor de digerat şi sunt potrivite pentru un mic dejun săţios (cu iaurt, cereale sau unt de arahide), sau că gustare, peste zi.

Struguri

Pentru un plus de energie, strugurii sunt soluţia ideală. Aceştia conţin nenumărate componente benefice sănătăţii, printre care şi Vitamina B1, care are grijă şi de bună funcţionare a sistemului nervos. Consumul de struguri îţi va asigura menţinerea unui nivel optim de fier şi minerale din organism. Fierul este foarte important, lipsa acestuia declanşând stări de moleşeală şi lipsa de energie. De asemenea, dacă organismul este lipsit de acest element, îţi va fi dificil să te concentrezi!

Ananas

Ananasul este o sursă excelenţă de energie, numărând printre nutrienţi Vitamina C şi manganese, elemente care joacă un rol important în gestionarea resurselor de energie ale organismului. Datorită nivelului ridicat de zaharuri din compoziţia ananasului, acesta ar trebui consumat în cantităţi moderate de către persoanele care suferă de diabet sau care încearcă să scape de kilogramele în plus.

Portocale

Portocalele au un conţinut ridicat de apă, fribre, carbohidraţi şi vitamine, care te vor reîncarcă instantaneu cu energie. În plus, consumul de portocale ajută circulaţia sangvină de la nivelul creierului, lucru care stimulează întregul organism. Acest fruct din categoria citricelor este doldora de Vitamina C şi zaharuri naturale care îţi vor ridică nivelul de energie. Portocalele sunt perfecte pentru sezonul de iarnă şi le găseşti peste tot! Pentru un început de zi în forţă, mănâncă la micul dejun o portocală sau bea un pahar cu suc proaspăt.

Mere

Conform unor studii de specialitate, merele sunt o metodă mai bună de a ne trezi dimineaţă decât cafeaua. Aşadar, ele se numără printre primele 5 fructe care îţi dau energie din plin! Carbohidraţii, fibrele şi glucoză transformă merele într-un fruct care este digerat într-un ritm lent, dar care asigura un aport constant de energie, pentru o perioada mai lungă de timp. Din păcate, aceste proprietăţi se pierd dacă merele sunt gătite sau dacă sunt transformate în suc. Aşadar, cel mai potrivit ar fi să consumi mere proaspete, cu coajă. Iar pentru un efect de saţietate, poţi adaugă acestei gustări şi un cubuleţ de brânză.

sursa: elle.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *