Sănătate

Fructe însorite pentru zile reci

Luptăm cu frigul de afară, cu schimbările bruşte de temperatură, cu viruşii… De aceea, trebuie să-i oferim organismului nostru protecţie printr-o alimentaţie echilibrată, care să conţină multe fructe.

Strugurii sunt alimente din substanţele cărora organismul îşi trage toată energia de care are nevoie într-un timp foarte scurt. Aceştia conţin zaharuri, care reprezintă o componentă fundamentală a alimentaţiei umane, precum şi alte substanţe sănătoase, printre care provitamina A.

Şi portocalele sunt o sursă naturală de sănătate ce pot fi procurate foarte uşor, în orice magazin alimentar. 100 g de portocale conţin 45 mg vitamina C, astfel, un singur fruct deţine cantitatea necesară de vitamina C pentru o zi întreagă. Apropo, specialiştii susţin că şi în pieliţa albă a portocalei se află multe substanţe sănătoase, de aceea, se recomandă să o mâncăm odată cu pulpa fructului. Chiar dacă nu sunt atât de aspectuoase, fructele neinjectate au un gust mai bun şi sunt mai sănătoase. Totuşi, dacă nu avem alternativă, atunci e bine să spălam coaja portocalei cu apă caldă, astfel încât substanţele toxice şi pesticidele să nu intre în contact cu fructul.

Nu ezitaţi ca în timpul zilei să consumaţi mere. În afară de faptul că sunt tare sănătoase, ele vă vor curăţa foarte bine dantura după fiecare masă. Cât mă priveşte, eu îmi încep fiecare zi cu un pahar de suc de portocale şi până la orele prânzului mă simt bine şi plină de energie. Încercaţi şi voi, şi sigur o să îmi daţi dreptate!

(M. T.)

www.culinar.md
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *