Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Sănătate 11 Iunie 2018, ora 08:41

Fructul care previne îmbătrânirea. Beneficiile uimitoare pe care le are lămâia

Marime Font

Ce proprietăţi uluitoare are lămâia - Un medic nutriţionist enumeră beneficiile sale asupra sănătăţii 

Lămâia este fructul care previne îmbătrânirea într-un mod neaşteptat. Consumul de lămâi este indicat şi pentru a ţine la distanţă o serie de boli datorită conţinutului ridicat de vitamina C.

Bogată în vitamina C şi delicioasă în diferite preparate culinare, lămâia a fost tot timpul o soluţie sigură pentru alimentaţie şi este recomandată de nutriţionişti în curele de slăbire. „Nu toată lumea îi cunoaşte proprietăţile antiimbatranire. Lămâia are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi prevină activitatea negativă a radicalilor liberi. Contribuie la sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor.De asemenea, acest fruct trebuie consumat de persoanele diabetice, astmatice şi cele care suferă din cauza stresului. Femeile însărcinate trebuie să consume, de asemenea, lămâi atât în perioada sarcinii cât şi în cea de lactatie”, explică nutriţionistul spaniol Gloria Tamayo pentru ziarul La Vanguardia.

În plus, medicul susţine că lămâile „conţin minerale esenţiale organismului precum potasiu, fier şi calciu şi sunt bogate în fibre şi apă”. Împreună cu apă oxigenata şi mierea, lămâile pot preveni boli precum cataractă. Au proprietăţi antiseptice şi sunt de ajutor în tratarea infecţiilor respiratorii sau inflamarea gâtului.

Scapă de grăsimea abdominală cu zeamă de lămâie şi pătrunjel!

Ce proprietăţi are lămâia cu sare şi piper :

Lămâile acţionează benefic asupra sistemului cardiovascular în cazuri de ateroscleroza şi hipertensiune. Lămâile pot reduce tensiunea foarte mare cu ajutorul acidului citric care oxidează şi elimina grăsimile care se depun deasupra arterelor şi dizolvă substanţele toxice depuse pe plasmă.

Cel mai bun mod de consumare a lămâilor este în stare crudă sau diluată cu alte lichide (de preferinţă apă) pentru reducerea acidităţii crescute. Dacă vrei să prepari o limonadă, alege stevia sau îndulcitori artificiali în locul zahărului. Zahărul împiedică acţionarea benefică a lămâii asupra organelor.

Lămâile pot fi consumate şi în salate, preparate din peste ori diferite sosuri făcute pentru puiul la grătar ori pieptul de curcan. Aşadar, optează cu încredere pentru lămâi de fiecare dată când simţi că organismul îţi este slăbit sau dacă vrei să slăbeşti.

teotrandafir.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul