Frumusețe

Frumoasă şi naturală

Ai momente în care vrei să pari cât mai naturală? Ai vrea să nu mai pierzi timp cu machiajul? În cazul în care răspunsul este afirmativ înseamnă că a sosit momentul să faci tot posibilul pentru ca tu să arăţi extrem de bine fără a-ţi acoperi faţa cu fond de ten sau pudră corectoare, ochii cu fard sau creion dermatograf şi buzele cu ruj. Chiar dacă nu îţi vine să crezi, află că poţi să arăţi foarte de bine şi fără a recurge la trucuri cosmetice. Cum faci asta? Extrem de simplu.

Tratamentul cosmetic

Tenul trebuie să fie impecabil. Nu trebuie să se vadă coşurile, punctele negre sau porii dilataţi. Pentru aceasta trebuie să încerci să mergi periodic la un salon de cosmetică unde trebuie să faci un tratament, evident în funcţie de tenul pe care îl ai. După ce ai reuşit să îţi cureţi tenul, trebuie să îl întreţii. Poţi să faci acest lucru acasă, chiar de una singură. Îţi poţi aplica fel de fel de măşti hidratante sau revigorante sau poţi să îţi prepari măşti de exfoliere. Ai grijă ca acest lucru să se întâmple măcar la o distanţă de şase sau şapte zile. Poţi să face aceste lucruri duminică sau sâmbătă când eşti liberă şi relaxată.

Exfolierea te va ajuta să pari mereu proaspătă, iar tenul va fi strălucitor. Hidratarea tenului îţi va face pielea suplă şi elastică şi te va ajuta să estompezi ridurile.

Accentuarea genelor şi a sprâncenelor

Evident că fără machiaj genele şi sprâncenele trebuie să fie impecabile. Găseşte cosmeticiana care poate să îţi scoată în evidenţă sprâncenele. Acestea definesc trăsăturile, deci trebuie să fie cât mai perfecte. Pentru a nu mai folosi mascara poţi apela la un alt truc: vopsitul genelor. Acest lucru se poate realiza tot într-un salon de cosmetică. Ochii tăi vor fi puşi în valoare chiar şi fără machiaj.

Fără cearcăne

Ei… acest lucru presupune odihnă. Măcar opt ore de somn pe noapte. Cum acest lucru este poate imposibil, uneori, ochii te vor trăda. În cazul în care dimineaţa constaţi că se vede oboseala, poţi aplica pe fiecare ochi câte un pliculeţ de ceai verde, fiert şi răcit. Cinci minute sunt suficiente pentru ca privirea ta să fie luminoasă şi să dispară zonele maronii de sub ochi.

Puţin bronz…

Trebuie să recunoaştem că un ten bronzat arată foarte bine. Chiar dacă ai pe faţă mici imperfecţiuni, bronzul nu le mai scoate în evidenţă. Poţi încerca să mergi la saloane de bronzare, sau poţi apela la creme autobronzante.

Buze naturale

Chiar dacă nu vrei să te machiezi, trebuie ca măcar buzele să le pui în valoare. În cazul în care nu eşti destul de norocoasă să ai buze perfecte, pline şi cu un contur bine definit, ar trebui să nu renunţi la ruj. Dacă chiar vrei să nu te rujezi, trebuie să ai grijă ca buzele să nu fie crăpate, sau ca pielea de pe ele să nu aibă un aspect uscat. Foloseşte balsamuri, creme hidratante şi luciuri de buze. Un gloss este binevenit chiar şi atunci când vrei să pari naturală. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *