CSI / Rusia

Frumoasele rusoaice promovează pe biciclete tandemul Putin-Medvedev!

Organizatorii evenimentului fondatorii "Chiar îmi place Putin" şi "Medvedev este preşedintele nostru", grupuri formate prin intermediul reţelei sociale ruseşti Vkontakte (în contact) au declarat că vor face o plimbare cu bicicleta la Kremlin, reşedinţa oficială a preşedintelui rus, şi apoi la Casa Alba, sediul Guvernului din Federaţia Rusă. După aceasta, fetele ar opri la un punct situat strict între cele două sedii, astfel încât să nu ofenseze pe vreo unul dintre cei doi oficiali.

Organizatorii evenimentului au fost, probabil, inspiraţi de faptul preşedintele Medvedev şi prim-ministrul Putin au avut într-adevăr o plimbare împreună cu bicicleta, chiar dacă pe unele separate, la mijlocul lunii iulie, în Gorki, la reşedinţa preşedintelui.

Unul dintre oamenii despre care se spune că a fost în spatele evenimentului, Zaur Gazdarov, a declarat presei scopul principal al cursei a fost de a aduce puţină intrigă în viaţa politică rusească. "Acesta este un an pre-electoral, iar ceea ce va urma va fi interesant. Am vrut să stârnim puţină  intrigă. Şi, după cum tandemul există, consider că evenimentul nostru vine să întărească această certitudine", a spus Gazdarov.

O reţea de grupuri sociale, simpatizanţi ai lui Putin şi Medvedev, au câştigat recent atenţia mass-mediei din Rusia şi din străinătate. Recent, o armată de fete, susţinătoare ale premierului Putin, şi-au rupt tricourile şi au spălat maşini în centrul Moscovei, în timp ce susţinătoarele lui Medvedev au început o campanie împotriva berii. Membrii şi organizatorii acestor evenimente au negat sumar că ar avea vreo legătură cu orice mişcare politică.

Cu toate că niciunul dintre cei doi lideri nu şi-a anunţat candidatura pentru prezitenţialele din martie 2011, sondajele de opinie arată că Vladimir Putin se bucură de simpatia a aproximativ 70% dintre votanţi.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *