Culinar.md

Fursecuri de post

Ingrediente
– 100 g fulgi de ovăz
– 90 g migdale (sau orice alune; eu am folosit caju)
– 80 g zahăr brun
– 50 g făină de secară
– 40 ml ulei de măsline extravirgin
– 40 g miere
– două linguri suc de lămâie
– 50 ml suc de portocale
– o linguriţă nucşoară măcinată
– o linguriţă scorţişoară

Mod de preparare
Măcinaţi fulgii de ovăz în maşina de cafea până devin ca o făină. Măcinaţi apoi şi alunele, dar puţin mai mare, cât să se mai vadă bucăţele.
Amestecaţi toate ingredientele uscate: ovăzul, alunele, făina şi zahărul. Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi până se omogenizează. Aluatul va fi puţin lipicios. Formaţi bile micuţe din aluat şi aşezaţi-le pe tava cu hârtie de copt. Dacă se lipesc puţin de mână, umeziţi-vă mâinile tot la trei-patru bile. Aplatizaţi bilele cu fundul unui pahar. Umeziţi-l şi pe acesta, dacă se lipeşte. Coaceţi fursecurile la 1800C aproximativ 15 minute. Fursecurile vor fi moi când le scoateţi din cuptor, dar după ce se răcesc complet vor fi numai bune.

Mai multe reţete găsiţi accesând www.culinar.md

Timpul Suplimentul Femeia

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *