Actualitate

Furtuni violente în Italia. 12 oameni au decedat

Ambarcaţiuni purtate de valuri în toate direcţiile şi oraşe inundate. Aşa arată Corsica, insulă lovită de furtuna Adrian cu rafale de 190 de kilometri pe oră. Pentru prima oară, a fost cod roşu de vreme rea, iar oamenii spun că îşi vor reveni greu.

Creşterea nivelului mării a dus la dispariţia plajelor în unele zone, în timp ce zeci de case au rămas fără acoperişuri din cauza unei tornade. Autorităţile fac tot posibilul pentru ca situaţia să revină la normal.

Primarul unei localităţi: „Aceste diguri nu mai fac faţă, vedeţi şi dumneavoastră cum stă situaţia. E greu să le explici oamenilor că tu ai făcut toate demersurile, dar până la urmă tot oamenii sunt cei care plătesc”.

Cu vijelii, ploi, inundaţii şi alunecări de teren se confruntă şi Italia. Aproape şase mii de pompieri acţionează în întreaga ţară, în contextul în care rafalele puternice de vânt şi valurile de şapte metri au făcut prăpăd.

Vântul a atins cea mai mare intensitate pe coasta ligurică: 180 de kilometri pe oră. Numeroase râuri ameninţă să iasă din matcă şi sunt supravegheate permanent.

Mai mulţi oameni au murit şi zeci sunt răniţi, în principal din cauza arborilor care au căzut peste ei. Sunt victime şi printre pompieri, care au avut chiar și peste 5.000 de intervenţii în doar 24 de ore.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *