Tendințe

Fusta maxi: ghid de bună purtare

Cu cât este mai lungă o fustă, cu atât e mai spectaculoasă. Optează pentru o lungime până în pământ, mai ales dacă are şi talia înaltă. Vei părea cu mult mai înaltă. Evită să-ţi laşi gleznele la vedere, dacă nu sunt subţiri. Dacă, totuşi, ai o fustă care nu e suficient de lungă încât să-ţi acopere gleznele, atunci poartă cizme de vară din piele perforată. Renunţă la balerini sau la sandale, deoarece aceste modele accentuează grosimea gleznei.

Dacă ţinem cont de faptul că în acest sezon se poartă culorile neon, atunci o declaraţie de stil ar putea fi chiar afişarea unei fuste maxi galbene, roşii, violet sau verzi. Totuşi, dacă simţi că un asemenea bloc de culoare intensă e prea mult pentru a merge la serviciu, dă atenţie culorilor neutre: gri, crem, beige, kaki. Abia în ultimă instanţă consideră opţiunea unei fuste negre.

În privinţa materialului, cele două extreme între care poţi alege sunt dantela sau denimul. Primul dintre ele este o probă de curaj pe care puţine dintre noi o trecem, deoarece e nevoie şi de un corp care să ne ajute. Dacă picioarele noastre nu sunt subţiri, ca de balerină, peisajul se va aglomera în exces şi cu greu va mai funcţiona criteriul transparenţei sexy în mişcare, pe care îl oferă o fustă din dantelă.

Consolarea vine de la denim. E opac şi foarte căutat în acest sezon. În plus, e un material foarte rezistent. Soluţia de mijloc, între aceste două tipuri de material, o constituie fusta din voal. Este semitransparentă, semn că nu lasă totul la vedere, iar fluiditatea ei dă un aer chic şi tonic ţinutei tale.

Dacă pornim de la ideea că fusta maxi îţi evidenţiază talia, atunci intră în discuţie orice soluţie de accesorizare a acestei zone: centuri late, curele înguste, cordoane cu ciucuri. E de preferat să porţi tricoul băgat în fustă, tocmai pentru a lăsa atenţia pe talie.

Silvia Ursu
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *