Ultima oră

Gaburici acuză puterea actuală: Corupţia este în toate sectoarele

„ Am discutat cu o echipă mixtă formată din reprezentanţi din diferite ţări, care au experinţe de reforme, despre sectorul financiar bancar, reforma justiţiei şi reforma structurilor de drept. În două săptămâni de zile această echipă va fi la noi în ospeţie, unde vom face o analiză şi vom veni cu acţiuni clare ce trebuie de făcut, pentru ca să scoatem corupţia. Este imposibil de vorbit despre modernizarea ţării, atâta timp cât corupţia în ţară este la aşa un nivel mare. Corupţia este peste tot, în toate sectoarele şi până acum nu s-au făcut paşi mari, pentru a o înlătura."

Un alt subiect al discuţiilor a fost securitatea în domeniul energetic şi cel cibernetic, dar și consolidarea capacităților de răspuns la eventuale situaţii de criză. S-a convenit asupra amplificării schimbului de date, a experienţei şi a bunelor practici în domeniile respective. Părţile au discutat despre sincronizarea sistemelor energetice ale Republicii Moldova și Ucrainei cu rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport ENTSO-E, în scopul diversificării pieței de energie electrică prin intermediul unor noi oportunități transfrontaliere.

Mai notăm că proiectele-pilot de patrulare comună moldo-ucraineană a frontierei de est a Republicii Moldova ar putea fi extinse.
La această înţelegere au ajuns, ieri, la Kiev premierii R. Moldova şi Ucrainei, Chiril Gaburici şi Arseni Iaţeniuk.

Potrivit oficialilor, aceste proiecte „au demonstrat eficiență în diminuarea riscurilor migraţionale şi de altă natură în regiune”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Gaburici şi Iaţeniuk au făcut referire și la proiectele privind managementul integrat al frontierei de stat și modernizarea punctelor de trecere ale frontierei, inclusiv în cooperare cu Misiunea EUBAM.

Sursa: nationalfm.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *