Finanţe

Gaburici: Urmează a fi stabilit un adaos a costului pentru medicamentele din spitale

Ședința a avut loc după ce premierul a vizitat Spitalul de Urgență din capitală și Institutul Oncologic. Gaburici a declarat că s-a convins că instituțiile medicale duc lipsă de anumite medicamente și consumabile. ”La Institutul Oncologic lipseau mănușile, anterior au fost probleme și cu sistemele de perfuzii. Deși la Spitalul de Urgență au lipsit anumite medicamente, astăzi erau toate preparatele în stoc, însă doar pentru o săptămână”, a precizat Premierul.

Acesta a mai adăugat că anumiți furnizori de medicamente nu respectă obligațiunile contractuale și din această cauză unele instituții medicale au încheiat contracte adiționale pentru a procura medicamente de la alți furnizori. Potrivit prim-ministrului, această situație nu poate fi tolerată. În acest context, Gaburici a admis posibilitatea majorării penalităților pentru furnizorii de medicamente care nu-și respectă obligațiunile.

Pentru a depăși situația creată, premierul a declarat că urmează a fi stabilit ”un adaos a costului pentru medicamente” și semnat un nou contract-cadru de acordare a asistenţei medicale. Totodată, Gaburici a solicitat Serviciului Vamal să stabilească care este prețul exact al medicamentelor, anunțat de producători. ”Presupunem că aici există un abuz care urmează a fi depistat. Și reprezentanții Ministerului de Interne au primit indicații de a se implica și de a verifica acest lucru”, a spus Premierul.

De la începutul acestui an, unele instituții medicale din țară se confruntă cu lipsa anumitor medicamente și consumabile. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *