Actualitate

Găgăuzia este dezamăgită de Dodon

Prin activitatea lor, ei denaturează imaginea Țării în fața instituțiilor Europene ce ne sprijină în drumul nostru trasat încă de la începutul anilor `90. Zilnic, aceste „pușlamale politice” apar pe ecranele televiziunilor și mimează în fața noastră cu diferite declarații populiste de mult uzate, mimează cu diferite minciuni de îngheață apa, aruncă cu zoi asupra Guvernului și Parlamentului, pe care tot noi i-am ales. Ca să-i crezi pe dodoniști nu trebuie să fii prost, dar tare prost.

Să arunci cu murdărie în vecini, în cei care te susțin și te ajută – nu trebuie să ai multă minte. Prin urmare, vrem sau nu vrem, apare întrebarea – cum ajung aceste lichele și trădători în organele puterii? Ei de mult se cer măturați măcar pentru că sunt corupți și sunt în slujba intereselor străine. Sunt niște indivizi lipsiți de educație, etică, respect față de legile statului.

Totodată vrem să amintim dodoniștilor, că le place sau nu, Sărbătoarea Unirii e sărbătoarea tuturor Românilor și întotdeauna va fi o sărbătoare sfântă.
Sărbătoarea Unirii este un omagiu pentru scoaterea Basarabiei de sub papucul ocupanților ruși care au pricinuit atâta durere neamului românesc. Veniți din țarcul comunist a lui Voronin și sprijiniți de Moscova, dodoniștii se opintesc din răsputeri să ne întoarcă la acele timpuri de triste amintiri. N-o să reușească, căci noi nu trăim în anii `50-`90 ai secolului trecut. Majoritatea populației privește cu încredere spre viitor și susține integrarea europeană și colaborarea multilaterală cu Patria mamă – România.

N-o să aibă sprijin nici inițiativele moldoveniștilor primitivi ale lui Dodon, lipsite de sens și fără suport științific.
Aș vrea să-i luminez nițel mințile actualului președinte și să-i amintesc despre ce a scris cronicarul Grigore Ureche în Letopisețul Țării Moldovei (1954) despre originea latină a limbii române și unitatea de neam a românilor de pretutindeni.

Geografic, noi basarabenii, ne aflăm în Europa, arealul lingvistic este cel românesc, iar limba de stat și de circulație este tot limba de stat și circulație este tot limba română. N-avem dreptul să neglijăm sfintele valori moștenite de la strămoși. Datoria statului este să le apere. Datoria noastră este să le transmitem generațiilor viitoare. Și în primul rând, accentuez că e și datoria președintelui țării. Să vă fie clar tovarășe președinte!

Ion Dobrescu
Vulcănești
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *