Actualitate

Gala Asociaţiei Presei Sportive din Moldova 2016

Principalul compartiment al sărbătorii la constituit ceremonia de premiere a sportivilor, antrenorilor și echipelor fruntașe, desemnate de jurnaliștii sportivi.

În fruntea topului s-au situat olimpicii Moldovei, care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, halterofilul Alexandr Șpac din orașul Bălți și atleta Zalina Marghiev din municipiul Chișinău, precum și antrenorul sportivei, Soslan Marghiev.

În cadrul Galei de premiere, Victor Zubcu a remarcat importanța activității presei sportive, care a fost mereu alături de atleții fruntași din Moldova la cele mai prestigioase competiții de rang european și internațional.

În Top 10 cei mai buni sportivi ai anului au fost incluși halterofilul Serghei Cechir (locul șapte la Olimpiadă), mijlocașul naționalei Moldovei de fotbal Alexandru Gaţcan, tenismenul Radu Albot, Dan Olaru și Alexandra Mîrcu (tir cu arcul), Valeriu Duminică (judo, a ajuns în 1/8 la Olimpiadă), Aaron Cook (taekwondo), Natalia Prișepa (haltere, locul 12 la Olimpiadă).

Reprezentanții APSM au ales și sportivul care a obținut un premiu special – „Pentru sportul posibilităților egale”. Premiul i-a fost decernat Larisei Marinencova, care a ocupat locul șapte la Paralimpiadă la proba de pawerlifting. Distincția a fost înmînată de președintele Federației de Haltere, Tudor Casapu.

TIMPUL.MD (V.M.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *