Astăzi 21 Iunie 2021, Luni - Ultima actualizare la ora 09:17
Abonamente

Actualitate 18 Decembrie 2017, ora 11:34

GALA CASMED „Oamenii Schimbării” și-a desemnat cei 12 câștigători în domeniul îngrijirilor comunitare

Marime Font

Asociația Obștească CASMED a premiat realizările remarcabile în domeniul îngrijirilor comunitare. În cadrul ceremoniei Gala CASMED, organizată cu suportul Fundației Elvețiene HEKS/EPER, pe 15 decembrie, la Bălți, au fost oferite 12 premii pentru cele mai de succes inițiative sociale ce au contribuit la schimbarea și dezvoltarea societății

Cu genericul „Atitudinea face diferența!”, Gala are drept scop identificarea și promovarea modelelor de bună practică în domeniul îngrijirilor comunitare, aprecierea eforturilor și a sprijinului oferit comunității de către prestatorii publici și privați, ONG-uri, APL-uri și persoane fizice.
„CASMED este alături de persoanele în etate de 7 ani și zi de zi împreună cu asistentele medicale și lucrătorii sociali încercăm să le facem bătrânețea mai ușoară. Cunoaștem multe organizații și persoane care oferă asistență și sprijin celor mai puţin ajutorați. De aceea, prin intermediul Galei ne-am propus să apreciem eforturile lor, dar și să stimulăm spiritul de implicare socială și să inspirăm tot mai mulți oameni să-și asume responsabilitate față de cei aflați în nevoie și să contribuie la schimbarea comunității”, a declarat Natalia Postolachi, directorul executiv al Asociaţiei Obştești Centrul de Asistenţă Socio-Medicală la domiciliu „CASMED”.

„Sunt mândră să fiu astăzi alături de dumneavoastră și să sprijin Gala CASMED „Oamenii Schimbării”. În contextul migrației sporite această inițiativă vine să promoveze și să încurajeze toți prestatorii de servicii comunitare să se implice activ în viața comunității și să ofere sprijin persoanelor singure aflate în dificultate. Permiteți-mi să felicit atât beneficiarii, cât și prestatorii de servicii comunitare și să vă îndemn să continuați și mai departe, deoarece contribuiți la creșterea calității vieții persoanelor în etate, aducând bucurie pe fețele lor, a ținut să sublinieze Veronica Cazacu, Reprezentanta de țară a Fundației Elvețiene HEKS/EPER.


Astfel, cu rezultate fructoase de-a lungul celor 10 ani de activitate în domeniul îngrijirilor comunitare printre care se numără oferirea ajutorului pentru 600 de vârstnici, efectuarea operațiilor oftalmologice și renovarea mai multor case ale beneficiarelor, echipa „Homecare” a Asociației pentru Educație „Neoumanist”, din Strășeni a obținut premiul pentru cea mai bună echipă mobilă pentru îngrijiri comunitare.
Cel mai activ Consiliu Raional a fost declarat Consiliul Sângerei, care prin suportul financiar oferit pentru implementarea serviciilor de îngrijiri socio-medicale la domiciliu a făcut posibil ca peste 300 de vârstinici din Prepelița, Sângerei să aibă acces la servicii de calitate la ei acasă.
De asemenea, pentru suport în dezvoltarea, dar și promovarea îngrijirilor la nivel local și raional, organizarea și desfășurarea acțiunilor de sănătate, voluntariat și îmbunătățirea condițiilor de trai a fost premiată Primăria comunei Sărata-Veche, Fălești.

Pentru implementarea cu succes a proiectelor privind dezvoltarea și promovarea serviciului de îngrijire la domiciliu, prevenirea și tratamentul diabetului zaharat în Moldova, dar și dezvoltarea voluntariatului - Asociația Obștească „Homecare” din Chșinău este câștigătoarea titlului de Cel mai activ ONG în domeniul îngrijirilor comunitare.

Pentru implicarea activă a diasporei în soluționarea problemelor vârstnicilor din localitate, dezvoltând proiectele „Adoptă un bătrân” și „Parcul tinereții-aleea demnității”, Primăria din satul Cobâlea este premiată la categoria „La început de drum în domeniul îngrijirilor comunitare”.
Drept cel mai activ voluntar în domeniul îngrijirilor comunitare a fost desemnată Mandalac Zinaida, orașul Florești.

Jurnalista Galina Alcaz din cadrul companiei Teleradio Moldova a fost premiată pentru o abordare pro-activă, obiectivă și consecventă a subiectelor despre îngrijirile comunitare, dar și pentru identificarea oportunităților prin care pot fi dezvoltate acestea.

Pentru cea mai mare contribuție financiară datorită căreia au fost deschise locuri de muncă pentru 4 lucrători sociali și 2 asistenți medicali, fiind posibilă deservirea a peste 600 de beneficiari este premiată Primăria orașului Fălești.

Tatiana Zatîc, Şef Direcția politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este învingătoare la categoria Politici pentru îngrijiri comunitare datorită contribuției sale privind elaborarea standardelor de calitate, regulamentului de organizare și funcționare și multe alte acte normative care ghidează activitatea prestatorilor, pentru a asigura servicii de calitate pacienților.

La categoria Cea mai de succes activitate realizată de către autoritatea publică este desemnată Primăria satului Mihăileni, raionul Râșcani pentru crearea Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Dumitru Musteață”.

Pentru crearea serviciilor de îngrijire la domiciliu accesibile pentru circa 400 vârstnicii vulnerabili din câteva localitati ale raionului Fălești a fost desemnată câștigătoare Asociația Obștească „Pro-Asistență și Dezvoltare Comunitară”, comuna Ciolacul Nou.

La categoria Responsabilitate socială este câștigătoare Asociația Obștească „Prudens”, din Răspopeni, Șoldănești

Premianții au fost selectați în urma unui concurs deschis, la care au fost depuse 54 de candidaturi. Printre criteriile utilizate în procesul de evaluare au fost creativitatea, perseverența, devotamentul și curajul cu care au contribuit la creșterea calității serviciilor comunitare și a beneficiarilor acestora.

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Iunie 2021, ora: 09:12

RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ (1992) Tragedia de la Tighina

RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ (1992) Tragedia de la Tighina Din editia print

„...pe pământul Tighinei au rămas să zacă tineri ostaşi abia încorporaţi în armată” 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 21 Iunie 2021, ora: 07:59

Natalia Gavriliță (PAS), mesaj în limba rusă despre „poporul moldovenesc” / Programul Maiei?

Natalia Gavriliță (PAS), mesaj în limba rusă despre „poporul moldovenesc” / Programul Maiei?

Vice-președintele PAS, Natalia Gavriliță apare într-o adresare video în limba rusă unde folosește tezele moldovenismului stalinist - „poporul moldovenesc”.

( ) Citeşte tot articolul

Social 21 Iunie 2021, ora: 07:48

FOTO. Igor Dodon a ucis un zimbru la vânătoare. Socialiștii neagă, spun că poza e... fake

FOTO. Igor Dodon a ucis un zimbru la vânătoare. Socialiștii neagă, spun că poza e... fake

Fostul preşedinte Igor Dodon ar fi ucis un zimbru la una din vânătorile la care a participat. Anunţul a fost făcut vineri, 18 iunie, de către primarul de Bălţi, Renato Usatîi, care a publicat şi o fotografie care confirmă că fostul şef de stat a omorât animalul care...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 21 Iunie 2021, ora: 07:16

România cere din nou Ucrainei să recunoască oficial că nu există „limba moldovenească”

România cere din nou Ucrainei să recunoască oficial că nu există „limba moldovenească”

Situaţia de securitate la Marea Neagră şi aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei s-au numărat printre temele abordate de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, sâmbătă, într-o întâlnire din marja...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Iunie 2021, ora: 06:45

Dan Dungaciu: „În ce cred cei care nu cred?” Sau de ce bătăliile politice vor deveni „culturale” – şi invers

Dan Dungaciu: „În ce cred cei care nu cred?” Sau de ce bătăliile politice vor deveni „culturale” – şi invers

„Proorocii au făcut cărţi. Au venit apoi părinţii noştri şi au împlinit cele scrise. Iar alţii, după dânşii, le-au învăţat pe de rost. Şi venind generaţia de acum, le-a copiat ţi le-a pus în rafturi, fără să le citească.“ (din Pateric)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Iunie 2021, ora: 00:26

Voronin mesaj șocant: „Dodon e cel mai mare impediment pentru dezvoltarea RM, PSRM a fost finanțat din Rusia”

Voronin mesaj șocant: „Dodon e cel mai mare impediment pentru dezvoltarea RM, PSRM a fost finanțat din Rusia”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, cere repetarea alegerilor din 24 februarie, deoarece PSRM a fost finanțată cu bani din Federația Rusă. Declarația a fost făcută la postul TV Moldova 1. «Alegerile trebuie repetate! Categoric! Să întoarcă la varianta zero și de petrecut...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 20 Iunie 2021, ora: 09:37

Rusia este succesoarea directă a imperiului tătaro-mongol - DOVEZI NOI găsite de istoricii ruși

Rusia este succesoarea directă a imperiului tătaro-mongol - DOVEZI NOI găsite de istoricii ruși

Comunitatea de pe rețelele de socializare din Moscova a fost pusă pe jar de o carte recent publicată a istoricului Ghenadie Tiundeșev, originar din Hakasia, o republică din sudul Siberiei centrale. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 Iunie 2021, ora: 09:21

NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia

NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o online, în urmă cu câteva zile, ambasadorul rus Valery Kuzmin s-a arătat deranjat de interceptările aeronavelor ruse de către avioanele NATO care participă la misiuni de misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Iunie 2021, ora: 09:04

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a inaugurat un birou parlamentar în orașul Cahul

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a inaugurat un birou parlamentar în orașul Cahul

Alianța pentru Unirea Românilor a deschis astăzi cel de-al doilea birou parlamentar al formațiunii, ce va avea rolul de a oferi consultanță tuturor cetățenilor care au nevoie de ajutor în relația cu statul român. Noul punct administrativ are sediul în orașul Cahul...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 20 Iunie 2021, ora: 09:01

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, la Odesa: Nu există „limba moldovenească”, ci limba română!

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, la Odesa: Nu există „limba moldovenească”, ci limba română!

 Liderul AUR senator în Parlamentul României Claudiu Târziu a avut o vizită oficială la Odesa și a reiterat faptul că ”nu există limba moldovenească, ci limba română, iar statul ucrainean trebuie să recunoască această realitate.”

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2021, ora: 09:01

Vlad Bilețchi (AUR): Oamenii care ajung la putere uită datorită cui au ajuns acolo. Drumul în IAD este pavat cu intenții bune

Vlad Bilețchi (AUR): Oamenii care ajung la putere uită datorită cui au ajuns acolo. Drumul în IAD este pavat cu intenții bune

Vlad Bilețchi trage un semnal de alarmă că partidul AUR, prin Caravana AUR, nu merge prin toată Republica Moldova să cerșească voturi, ci merge să informeze cetățenii cu privire la ce este adevărat sau fals din politică. Votul dat pentru partidul AUR nu este pentru noi, este pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 19 Iunie 2021, ora: 07:57

VIDEO / Cine va împușca pentru Rusia la Chișinău

VIDEO / Cine va împușca pentru Rusia la Chișinău

 Rusia e mereu cu ochii pe politica din Republica Moldova, joacă abil, susținând politicieni pe care îi adoptă și îi crește ca să împuște la momentul potrivit ca pușca lui Cehov. Kremlinul a crescut mulți politicieni, urmărește și se ocupă de recrutarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2021, ora: 07:16

O stradă din Chișinău arată ca după bombardament. Primăria lui Ceban e „ocupată” cu parcurile prin centru

O stradă din Chișinău arată ca după bombardament. Primăria lui Ceban e „ocupată” cu parcurile prin centru

Primaria Chișinău de 15 ani lasă șoferii să iși deterioreze automobilele. Drumul Războiului sau centura Chișinăului

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)