Astăzi 7 Iulie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:27
Abonamente

Timpul Liber 20 Decembrie 2013, ora 16:17    Din editia print

Gânduri la sfârșit de an de la echipa TIMPUL

Marime Font

Foto: Lucia Lupu

 


Ion Macovei

Sunt momente istorice de care generațiile se atașează. Părinții își amintesc cu nostalgie de Marile Adunări Naționale din 1989, 1991, iar tinerii de astăzi se raportează la aprilie 2009. Fără să ne dăm bine seama, ne apropiem de un nou moment istoric legat de semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, eveniment care va uni generațiile. Să sperăm că nu va interveni între timp nicio răzgândire sau vreo răsturnare de situație, care să scoată iarăși oamenii în stradă.


Victoria Puiu

La sfârșit de an, dincolo de toată vâltoarea sărbătorilor, se trag linii, se bifează dorințele împlinite, se face curățenie în minte, în suflet și se stabilește lista sarcinilor sau, altfel spus, „to-do list”-ul pentru noul an. Așadar, 2014 e o nouă șansă pentru a studia natura umană, dar și a ne cunoaște mai mult eul interior, pentru a medita, dar și a învăța lucruri noi. Vă urez ca, indiferent de meserie, ocupație, țară, să vă găsiți o pasiune, dacă nu o aveți, să renunțați la serviciul care vă face nefericiți și la oamenii care vă întristează. Să explorați lumea - nu neapărat prin călătorii scumpe, ci prin lecturi și printr-un dialog sincer cu oamenii. Uitați mai mult de internet, dar nu și de cei dragi! Zâmbiți și dăruiți gânduri bune!

Loading...


Ala Coica

Am avut parte de un an zbuciumat, iar următorul se anunță și mai fierbinte. De aceea, în anul care vine vă doresc să fiți mai pragmatici, mai informați și să nu vă lăsați manipulați. Fie ca toate hotărârile care vor fi luate (personale, ori profesionale) să aibă o motivație rațională, și nu una … de culoare, să vizeze problemele reale și nu interesele de cartier. Să fiți înconjurați de oameni cu inimă mare, inovativi și cărora nu le e teamă să spună ce gândesc. La mulți ani fericiți alături de cei dragi.

Ana Gherciu

A fost un an lung și încărcat, probabil ca oricare altul. Totuși, în 2013 am învățat să nu iau decizii pripite, să caut laturile ascunse ale problemei și să mă conving că, deocamdată, mai am de făcut multe în această țară. Totul datorită cititorilor care mi-au cerut ajutorul, politicienilor care mișcă un deget, dar și celor care nu o fac, cât și colegilor de la TIMPUL , care m-au supus la diverse provocări. La mulți ani!

Dorin Galben

Anul 2013 a fost marcat, chiar de la început, de o profundă criză politică. Din fericire, politicienii au avut destulă maturitate să înţeleagă care este riscul, iar la sfârşit de noiembrie, au reuşit să obţină parafarea Acordului de Asociere cu UE şi recomandarea Comisiei Europene de liberalizare a regimului de vize pentru moldoveni. E un merit al nostru, al tuturor și mă bucur că am trăit acele momente alături de voi, cititorii ziarului TIMPUL. LA MULȚI ANI!

Pavel Păduraru

Am dedicat acest an unui singur om, care mi-a fost alături la fiece pas, în orice gând și vis. Sunt aproape convins că acest om niciodată nu a avut parte de o mai multă atenție din partea altcuiva. Consecințele acestei griji exagerate (și poate deșarte?) le voi vedea împreună cu voi, iubiți cititori, în anul 2014. Sper să fie un an foarte interesant, care, în afară de alte fleacuri, ne va aduce două competiții de zile mari: Campionatul Mondial la fotbal și alegerile parlamentare în RM. Vă doresc tuturor ca, indiferent de disprețul pe care ar putea să vi-l purtați în timpul campaniei electorale, să vă iubiți după alegeri. Și să rămâneți cu zâmbetul pe buze. De bine, de rău, la mijloc va fi doar un joc... La mulți ani!

Ramin Mazur

Le doresc cititorilor înţelegere pentru ceea ce se întâmplă în jurul lor şi capacitatea de a percepe lumea nu doar aşa cum o arată ştirile şi mass-media, dar şi să dețină o viziune proprie, interioară, bazată pe glasul inimii. Faceţi mai muți pași pentru a observa, a gândi, a concluziona şi nu rămâneţi indiferenți!

Marin Basarab

Realităţile din R. Moldova nu ne permit să fim optimişti, bucuroşi şi, drept rezultat – fericiţi. Însă eu încerc să văd şi partea frumoasă a lucrurilor, sper că încercaţi şi voi. Până la urmă ceea ce gândim este ceea ce ne înconjoară. Vă doresc să aveţi parte de mai multă amabilitate şi fericire în 2014; să treceţi uşor peste momentele grele şi să le savuraţi din plin pe cele frumoase; să căutaţi adevărul în mai multe surse şi să nu lăsaţi pe nimeni să vă conducă. Sper să scăpăm în sfârşit de ura interetnică care ne mănâncă şi să devenim nişte oameni cu adevărat civilizaţi. La mulţi ani!

George Damian

Cititorii publicaţiei chişinăuiene TIMPUL mi-au fost cei mai buni îndrumători de-a lungul ultimilor ani. Vreau să le mulţumesc pentru toate observaţiile primite, să le urez la mulţi ani şi să-i îndemn să citească în continuare TIMPUL!Tudor Cojocariu

Profitând de oportunitatea oferită de TIMPUL, vă doresc să aveţi un an plin de evenimente fericite, veşti frumoase şi schimbări binevenite! Şi să nu uitaţi că fiecare dintre noi poate contribui la binele comun al societăţii în care trăim!Iurie Colesnic

Anul care pleacă a fost unul greu, în primul rând pentru omul simplu, căci așa și n-au găsit guvernanții cel mai scurt drum de la vorbă la faptă, de la promisiune la realizare. Doresc ca în 2014, an electoral, politicienii să fie mai curajoși, intelectualii mai îndrăzneți, oamenii de la sate și orașe să fie mai stăpâni pe destinul lor, și atunci, când peste ani vom privi În culisele istoriei să ne putem mândri cu ei, contemporanii noștri. În anul Calului de Lemn avem nevoie de putere de muncă și de mult optimism, căci doar astfel visele se pot împlini. La mulți ani!Elena Grigor

Anul care vine să vă aducă speranța unui nou început, energia necesară pentru a vă realiza toate planurile, înțelepciunea de a aprecia fiecare zi cu micile ei bucurii, liniște sufletească și prosperitate.
La mulți ani, dragi cititori ai TIMPULUI! Să fiți sănătoși și să aveți în preajmă oameni buni și fericiți!


Ludmila Plotean

La hotarul unui an nou, primiți cele mai calde urări din inimă pentru un an excepțional. Fie ca această sărbătoare să vă dăruiască realizări frumoase și toate culorile fericirii. La mulți ani și un Crăciun fericit!Svetlana Conev

Celor care ați fost alături de noi, ne-ați urmărit, ați intervenit, ne-ați motivat și încurajat vă urez ca sărbătorile de iarnă să vă aducă liniște și pace în suflete și bucurie alături de cei dragi. Să îndrăzniți să visați și să sperați mai mult, să credeți cu tărie că anul ce va începe va fi mai rodnic și mai fericit.
Crăciun Fericit și un An Nou mai bun!Silvia Strătilă

Dacă timpul a pus stăpânire pe minciună, pe mediocritate, pe ambițiile personale ale unora, ziarul TIMPUL contribuie la scăderea deficitului național cultural în RM, promovând de 12 ani adevărul, calitatea și nu permite nulităților să se simtă comod în societate. Iar aceasta îi reușește din respect pentru cititorul său cult, elevat sensibil și receptiv la valorile morale, căruia îi este prieten de atâția ani, și solicită, în special, de la cei care conduc țara, de la politicieni, de la adevărații intelectuali, de la oamenii simpli mai multă dragoste și mai multă educație civică. La mulți și îndelungați ani tuturor celor pentru care timpul este încărcat cu sens și cu valoare.


Ion Dabija

An de an cu toții dorim să asistăm la evenimente mari, să realizăm schimbări la fel de mari și să fim apreciați la nivel. Sper ca anul care vine să fie un an plin de realizări importante pentru fiecare din noi. Așadar, haideți să acționăm acum, căci vorba poetului: „Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată”.

Și fiindcă suntem în preajma Crăciunului, aș dori ca Domnul Iisus să se nască cu adevărat în inimile noastre!
La mulți ani!


Tatiana Macovei

Fie ca magia sărbătorilor de iarnă să vă acopere sufletele cu bucurie și să vă călăuzească pașii spre un an nou mai bun. Zăpada, brazii împodobiți, tradiționalele colinde dau farmec Crăciunului. Acest moment să-l întâmpinăm împreună cu dragoste și căldură. Crăciun fericit și La mulți ani!  

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Lumea 7 Iulie 2020, ora: 12:27

Iranul negociază cu China un acord „care nu are nimic secret”

Iranul negociază cu China un acord „care nu are nimic secret”

Iranul discută cu China un acord de parteneriat strategic pe termen lung și acesta „nu are nimic secret”, a dat asigurări, duminică, ministrul iranian de Externe, într-un discurs ţinut în fața deputaților, la Teheran, relatează Rador citând La Libre Belgique....

( ) Citeşte tot articolul

Externe 7 Iulie 2020, ora: 12:19

America au depăşit 3 MILIOANE de cazuri de COVID-19

America au depăşit 3 MILIOANE de cazuri de COVID-19

 Statele Unite au atins, marţi, pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit datelor prezentate de worldmeters.info. Cu peste 50.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, SUA a ajuns la 3.040.833 de infectări, fiind de departe ţara cu cele...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 7 Iulie 2020, ora: 12:08

Andrei Năstase, despre decizia CC | ”Cine se aștepta ca textul Constituției să fie din nou interpretat în contextul unor interese politice de moment s-a înșelat”

Andrei Năstase, despre decizia CC | ”Cine se aștepta ca textul Constituției să fie din nou interpretat în contextul unor interese politice de moment s-a înșelat”

În opinia liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, decizia de astăzi a Curții Constituționale era previzibilă și se încadrează cu strictețe în litera și spiritul Constituției Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 7 Iulie 2020, ora: 11:59

Rusia interzice vânătoarea de marmote, după ce China a emis o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

Rusia interzice vânătoarea de marmote, după ce China a emis o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

 După ce autoritățile chineze au semnalat apariția unui caz de ciumă bubonică, Rusia a anunțat că a creat patrule speciale pentru a opri vânătoarea de marmote în apropierea frontierei sale cu China și Mongolia, scrie The Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 7 Iulie 2020, ora: 11:30

Decizia de ultima oră a Curții Constituționale: Alegerile prezidențiale și parlamentare în aceeași zi - INTERZISE

Decizia de ultima oră a Curții Constituționale: Alegerile prezidențiale și parlamentare în aceeași zi - INTERZISE

Organizarea concomitentă a alegerilor prezidențiale și parlamentare este interzisă. Curtea Constituțională a pronunțat, cu puțin timp în urmă, o hotărâre în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iulie 2020, ora: 14:06

Cazul Gațcan și abuzurile nemaiîntâlnite ale guvernării, în atenția presei de la Bruxelles

Cazul Gațcan și abuzurile nemaiîntâlnite ale guvernării, în atenția presei de la Bruxelles

Cazul deputatul Ștefan Gațcan, sechestrat și impus de către deputații guvernării să renunțe la mandat, a făcut înconjurul lumii. Publicația „The Bruselles Times”, publică un amplu articol la acest subiect, în care accentuează cum în Republica Moldova sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:48

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

 Cazul deputatului Ștefan Gațcan, sechestrat, amenințat și forțat să depună mandatul de deputat creează deja precedente periculoase. Secretarul general al Partidului Democrat, deputatul Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne le-a cerut joi, în plenul Parlamentului și altor...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Iulie 2020, ora: 14:13

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

 O clădire de trei etaje s-a prăbuşit miercuri pe neaşteptate într-o zonă rezidenţială din cartierul Brooklyn (New York) din SUA, provocând un zgomot asurzitor şi un munte de moloz, fără ca autorităţile să fi raportat deocamdată victime, relatează EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 14:09

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 14:09

exclusiv SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

Încă sub ministeriul lui Miliutin s-au luat nişte dispoziţiuni privitoare la poporaţiunile semi-civile, semi-militare ale imperiului, adică la aşa-numiţii cazaci. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 14:07

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:01

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

Într-un amplu interviu acordat în exclusivitate pentru Podul.ro, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează că rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon se pregătește să pună în aplicare o serie de scenarii hibride...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 12:34

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

Remediu pentru infecția provocată de mușcătura de căpușă. Încă din luna mai, vaccinul împotriva encefalitei de căpușă a fost adus la noi în țară. Vorbim de o boală infecțioasă care poate fi transmisă la oameni imediat, după o singură înțepătură. Boala...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 12:30

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, îl acuză pe președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM că s-ar face vinovat de criza politică care s-a acutizat în ultimele zile. Întrebată la emisiunea „Politica” de la TV8 cine trebuie să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 11:58 de George Mărzencu

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici Din editia print / Foto: Nadejda Isofie

Femeile din Rezistența armată antisovietică

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 11:03

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Inițiativa de creare a Partidului Aducem Europa Acasă (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, care a fost lansată la mijlocul lunii iunie 2020, se bucură de tot mai mare succes în rândul cetățenilor R. Moldova. Zi de zi, numărul membrilor crește cu oameni de calitate,...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 2 Iulie 2020, ora: 10:53

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 2 Iulie 2020, ora: 10:51

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

Numărul de trucuri pe care oamenii s-au gândit să le folosească în bucătărie de-a lungul anilor este uluitor. Dacă știți doar câteva secrete, nu numai că învăți să gătești ca un maestru, dar, de asemenea, împiedici produsele alimentare să se strice...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 2 Iulie 2020, ora: 09:00

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

 Ministerul ucrainean de Externe cere Franţei să reacţioneze în mod oficial faţă de sosirea marţi în Crimeea anexată de Moscova a cinci eurodeputaţi francezi din cadrul Partidului Rassemblement National (RN, fostul FN, extremă dreapta), invitaţi de Rusia în...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 2 Iulie 2020, ora: 08:56

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Germania îşi începe miercuri preşedinţia foarte aşteptată a Uniunii Europene (UE) printr-un avertisment al cancelarului Angela Merkel cu privire la Brexit şi la riscul real al unui ”no deal”, care ar fragiliza şi mai mult o economie europeană deja afectată de...

( ) Citeşte tot articolul

Social 2 Iulie 2020, ora: 08:47

Lipsa educaţiei ecologice

Lipsa educaţiei ecologice

Societatea modernă, prin modul în care și-a asigurat, în ultimii ani, rezervele de hrană, apă potabilă, petrol, lemn, a provocat o reală secătuire a resurselor, dar și degradarea mediului înconjurător. Terra suferă şi suferim și noi, oamenii, sau vom suferi implicit....

( ) Citeşte tot articolul

Criza 2 Iulie 2020, ora: 08:44

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Peste 350 de elefanți au murit în ultimele două luni în Botswana, în ceea ce experții au numit „un dezastru al conservării speciilor”, relatază The Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 2 Iulie 2020, ora: 08:36

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

 Meteorologii au instituit un nou Cod Galben de caniculă pentru 2-6 iulie. Pe arii extinse se prevăd temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33 și +35 de grade Celsius.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 08:22

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)