Actualitate

Gas Natural Fenosa se vinde

Operațiunea ar putea fi evaluată la peste 500 de milioane de euro, care se vor adăuga la cele circa 3.000 milioane pe care le-a obţinut deja pentru alte cesiuni în Columbia. Compania prevede să prezinte planul strategic la sfârşitul lunii februarie ori începutul lunii martie. Iniţial a fost fixată data de 28 februarie, însă nu este una definitivă, informează El Economista.

Compania Gas Natural Fenosa este prezentă în Moldova din anul 2000 şi prestează servicii pentru mai mult de 800 de mii clienţi, prin intermediul filialelor sale Red Union Fenosa şi Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, ce se dedică distribuţiei şi comercializării energiei electrice în centrul şi în sudul ţării, inclusiv şi în Chișinău.

Afacerea în R. Moldova include distribuţia reglementată a energiei electrice, ce reprezintă 70% din totalul ţării, şi comercializarea la tariful aceleiaşi. Compania spaniolă a menţinut la sfârşitul anului trecut contactele constante cu Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru a solicita tarife noi pentru distribuţia energiei electrice, ceea ce a provocat o creştere cu 14,2% pentru clienţi moldoveni.

Guvernul Moldovei şi Gas Natural Fenosa au ajuns la un acord la mijlocul anului 2016 pentru achitarea deficitului de tarif acumulat. Acordul recunoaşte un deficit până în anul 2015 şi plus dobânda în volum de 80 milioane euro, în legătură cu deprecierea monedei naţionale şi stabilea o perioadă de recuperare între anii 2017 şi 2020, scrie El Economisto. 

zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *