Actualitate

Gazoductul Nord Stream 2 riscă să fie închis dacă Rusia invadează Ucraina

Referitor la disponibilitatea noului guvern german pentru „acțiune decisivă” împotriva gazoductului în cazul unei escaladări în Ucraina, Nuland a declarat: „Dacă (președintele rus Vladimir) Putin lansează o ofensivă împotriva Ucrainei, ne așteptăm ca conducta să fie suspendată”.

Vă amintim că, construcția Nord Stream 2 a fost finalizată la începutul lunii septembrie. Germania a suspendat certificarea proiectului la jumătatea lunii noiembrie, indicând că operatorul său trebuie „să își alinieze forma organizatorică și juridică la legislația germană”.

Președintele SUA, Joe Biden și-a exprimat de mult opoziția privind gazoductul ruso-german. Departamentul american de stat a sancționat entități care au legătură cu gazoductul, dar nu și compania care este în spatele conductei, deoarece SUA sunt în proces de refacere a relațiilor cu Germania, deteriorate în timpul administrației Trump.

Marți, președintele american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin au avut o convorbire în sistem video, în care au discutat despre situația din Ucraina.

Discuția a reprezentat un efort diplomatic cu mize mari de ambele părți și a privit detensionarea a ceea ce se întâmplă la granița cu Ucraina, unde zeci de mii de soldați ruși au fost mobilizați, stârnind temeri în ceea ce privește o eventuală invazie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *