Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:26
Abonamente
 
 
 

Economie Mondială 18 Septembrie 2015, ora 19:01

Gazprom – nevoit să recunoască eşecul noului gazoduct turcesc

Marime Font

Construirea conductei de gaz „Turkish Stream”, programată pentru sfârșitul anului 2016, este amânată pentru o dată ulterioară, a declarat, luni, președintele adjunct al „Gazprom”, Alexandr Medvedev.

Potrivit lui, Turcia este condusă de un guvern interimar, astfel încât, în ​​mod evident, semnarea acordului se amână, ceea ce înseamnă că putem vorbi despre amânarea lansarii primului fir al gazoductului, a declarat Alexandr Medvedev.

„Turkish Stream” era planificat să funcţioneze din decembrie 2016.Între timp, Gazprom a semnat un acord şi acum caută finanțare pentru proiectul „Nord Stream – 2”, care prevede construcția a două noi fire cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale anual, care vor transporta combustibilul de pe coasta Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania.

Totuși, proiectul nu pare să fie pe placul UE, care prin comisarul pe energie a anunțat că va verifica legalitate acestui proiect şi în ce măsura el răspunde strategiei UE de diversificare a surselor de energie.

Dacă va fi aprobat de Bruxelles, Nord Stream-2 ar putea înlocui proiectul „Turkish Stream”, prin Marea Neagră, care a înlocuit la rândul său conducta „South Stream”, proiect abandonat de Moscova în decembrie 2014. Cu o capacitate a conductei de 63 miliarde de metri cubi pe an, Turkish Stream urma să asigure aprovizionarea cu gaze naturale a Europei de Sud-Est prin Turcia. Noile fire ale conductei ar trebui să înlocuiască tranzitul ucrainean.

Costul de construcție a primului fir al conductei turcești este estimat de Gazprom la 3,3 miliarde de euro.

La începutul lunii august 2015, Gazprom a revizuit planurile privind Turkish Stream și a renunțat la al 3-lea și al 4-lea fire ale conductei.

Sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md