Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 13:10
Abonamente

CSI / Rusia 16 Iunie 2017, ora 12:27

Gazprom explică noile sancțiuni americane: un efort al SUA de a-și spori exporturile de gaze

Marime Font

Noile sancțiuni împotriva sectorului energetic din Rusia, adoptate joi de Senatul Statelor Unite, au scopul de a ajuta exportul de gaz petrolier lichefiat (GPL) american către Europa, a declarat Aleksandr Medvedev, director general adjunct al companiei petroliere ruse Gazprom, citat de Reuters, care a preluat agenția Interfax. Medvedev a afirmat că americanii "nu își ascund" obiectivul de a livra GPL peste Atlantic. 

Legislația adoptată de Senatul american mai trebuie aprobată și de Camera Reprezentanților din Congresul SUA, apoi semnată de președintele Donald Trump. Casa Albă a apreciat joi că sancțiunile deja în vigoare împotriva Rusiei sunt eficiente.

Până acum, Gazprom a negat că intențiile Washingtonului de a extinde sancțiunile ar putea influența afacerile cu gaze în Europa, apreciind că transportul GPL din Statele Unite are costuri prea ridicate.Joi, Germania și Austria au criticat la rândul lor Senatul SUA pentru noile sancțiuni, arătând că acestea ar putea expune la amenzi și firmele europene implicate în proiectele Rusiei din domeniul energetic. Printre acestea se numără și dublarea capacității conductei submarine de gaze Nord Stream, care ar permite evitarea livrărilor către Uniunea Europeană prin Ucraina. Medvedev a arătat că Gazprom a încasat deja peste un miliard de euro pentru acest proiect de la partenerii săi. În aprilie, Uniper, Wintershall, Shell și OMV au acceptat să contribuie fiecare cu câte 10% din costul Nord Stream, adică până la 950 de milioane de euro fiecare, în timp ce Gazprom va asigura 50% din finanțare, reamintește Reuters. Conducta ar urma să devină funcțională în 2019.

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md