Femeia

Gelos

Nu am putut înţelege acest sentiment, care mie mi-a lipsit întotdeauna şi nici nu am suportat ca femeia de lângă mine să aibă reacţii de acest fel, în ceea ce mă priveşte. Să însemne, oare, că până acum nu am iubit cu adevărat?

A fi gelos, realizez, nu înseamnă să consideri persoana de lângă tine un bun, o proprietate. Gelozia pune sângele în mişcare şi-ţi aminteşte în permanenţă că acel om minunat, care te ţine de mână, este opusul unui bun sau proprietate, că are liber arbitru şi că poate alege oricând să plece pe un alt drum.

În limitele normalului, gelozia nu este altceva decât un reminder că trebuie să preţuieşti ceea ce ai lângă tine, că zâmbetul acela se poate transforma oricând în plânset, că ochii limpezi pot deveni umezi, că glasul blând poate deveni strident şi acuzator.

Întotdeauna m-am considerat o persoană lipsită de gelozie, dar am descoperit că nu am fost ocolit de aceasta. Mă iubeşte cea mai frumoasă femeie care m-a salutat vreodată. Frumuseţea ei, gingăşia, eleganţa, toate sunt râvnite de bărbaţii din jur. La facultate, pe stradă, la restaurant, peste tot există persoane care doresc să mă înlocuiască, prieteni care îşi urăsc statutul ce nu le permite să se apropie mai mult. Vorbim aici de un cerc de cunoscuţi scoşi din cutie, cu trupuri aproape perfecte, artişti, cu viziuni profunde asupra vieţii. Totuşi, mă iubeşte pe mine.
Văd prieteni care îi fac ochi dulci, i se oferă numere de telefon pe stradă, totul ca o confirmare menită să-mi arate că, de fapt, sunt gelos, că îmi creşte pulsul atunci când sesizez un flirt venit din partea vreunuia, că simt înţepături în suflet la vederea unei fotografii mult prea prieteneşti… Mă iau dureri de cap, când mă gândesc la faptul că o voi vedea pentru prima dată jucând pe scena unui teatru, într-o piesă în care va fi pipăită de alţii, poate chiar sărutată, conştient fiind că este vorba de o carieră în actorie, un domeniu al artei, în care exprimi ceva ce a gândit autorul piesei, nu propriile convingeri şi dorinţe.

Este prima femeie pe care, cu adevărat, nu vreau să o pierd şi de care sunt conştient că ar putea pleca oricând. Astfel, trăiesc fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima, la gâtul ei.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *