Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

Femeia 4 Septembrie 2012, ora 13:57    Din editia print

Generic de final

Marime Font

 
 

A început în 2010. 

Sufeream, proaspăt părăsit de o femeie nedreaptă, când am fost abordat de către cineva de la suplimentul „Femeia”. M-a întrebat dacă doresc să pun trăirile în cuvinte într-o revistă ce avea să fie prima dedicată femeilor din Republica Moldova. Am acceptat pe loc, temător fiind că nu voi avea posibilitatea să umplu o jumătate de pagină cu ceea ce simt, ce trăiesc. Mi-a fost teamă că voi scrie articole de o banalitate înfiorătoare.

Iată cum, după aproape doi ani, mă pot mândri cu o depresie ce a fost detaliată în peste o sută șaizeci de articole. Am scris aici cum a început totul, de ce, cum percep femeile, cum le condamn și le iubesc, toate situațiile amuzante, ciudate, dramatice, incitante... Îmi aduc aminte de „Ochi albaștri într-o cameră de hotel” și „Revelion Carnal”, de departe cele mai reușite.Au trecut doi ani, în care suferința m-a călit, iar experiența m-a readus pe drumul cel bun. Acesta este ultimul articol pe care-l scriu pentru femeile din Republica Moldova pe care știu că le-am ofensat, plictisit și impresionat pe parcursul a optzeci și trei de numere. Îmi pare rău că nu le-am cunoscut cu ocazia celor câteva întâlniri organizate de colegii de la TIMPUL. Poate într-un viitor apropiat...

Sunt precum un film ajuns la final, unul plictisitor. Nu voi închide rubrica „Liber prin mintea femeilor” cu unul neașteptat, o bombă ce îți va da de gândit mult timp de aici încolo, ci prin perspectiva a patru fire albe în plus, a câtorva riduri, ce între timp și-au făcut loc pe chipul de pe care a fugit demult inocența, și a unei siguranțe de sine. Nu mai privesc toate femeile ca fiind răspunzătoare pentru ceea ce a fost și va rămâne cea mai mare traumă a mea.

Nu poți încheia grandios un film în care au suferit multe, o producție care nu a adus fericire pe chipul nici uneia, nici măcar pe al meu, prin experiențele trăite. A sosit momentul să privesc spre viitor cu maturitate și cu speranța că se va materializa ceea ce își dorește orice om întreg la minte: liniștea. Atât de importantă și, în același timp, atât de ignorată. Ajungi, la un moment dat, să înțelegi că aceasta este tot ceea ce contează, că nimic în afara ei nu este important.

Rămân, totuși, la ideea că femeile sunt nebune.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul