Moldova

George Damian: Alianţa se pune pe treabă!

Comunicarea publică a deciziilor din cadrul Consiliului AIE-2 va fi dublată de o informare a deputaţilor şi responsabililor din aparatul guvernamental, indiferent din ce partid al AIE-2 fac parte. Asta pentru ca să nu se găsească unii deputaţi care vor vota aiurea sau responsabili guvernamentali care să se scuze că au acţionat împotriva deciziilor coaliţiei de guvernare din simplul motiv că nu au ştiut ce trebuiau să facă. Astfel, legile vor fi votate rapid şi aplicate de aparatul guvernamental întocmai după intenţiile Consiliului Alianţei. Cetăţenii vor fi informaţi prompt despre decizii şi vor putea urmări modul în care sunt duse la îndeplinire promisiunile electorale. Nu va mai exista permanenta competiţie între liderii AIE cu privire la spaţiul de emisie la televiziuni, spaţiul tipografic din ziare şi, în general, pentru alcătuirea unei imagini cât mai bune. Se va lucra de comun acord, spre binele tuturor, fără să se gândească fiecare că în orice moment Alianţa poate fi aruncată în aer şi va trebui să intre din nou în competiţia electorală. Marian Lupu a enunţat deja temele de care are de gând să se ocupe în cadrul Consiliului Alianţei. Este vorba de unele bagatele, nimic important sau presant. Ar cam fi de rezolvat: stabilirea unei poziţii comune pentru alegerea preşedintelui ţării, completarea guvernului cu posturile de viceminiştri, formarea delegaţiilor parlamentare pentru discuţii cu UE (Alianţa pentru Integrare Europeană, nu?!). Nimicuri, după cum am spus, nu chestii deosebit de importante.

Bineînţeles, se pot găsi răuvoitori şi cârcotaşi care să se întrebe de ce nu au fost rezolvate aceste probleme în ultimele trei luni. Se poate pune şi întrebarea cu ce s-au ocupat oamenii politici vreme de aproape 100 de zile, de nu au apucat să se întâlnească în cadrul Consiliului Alianţei şi să se ţină de cuvânt. Păi nu au stat degeaba, fiecare poate să spună că a avut treburi foarte importante de rezolvat. Credeţi că o fuziune se pregăteşte de pe o zi pe alta? Sau strecurarea unor legi pe sub nasul Consiliului Alianţei va fi o trebuşoară chiar lipsită de dificultăţi? Şi apoi, cine să fi apărut pe la televiziuni pentru a arunca vina pe ceilalţi? Dar toate acestea sunt lăsate în urmă, de azi Alianţa pentru Integrare Europeană se pune serios pe treabă. Şi o să se pregătească şi pentru întâlnirile cu Uniunea Europeană…

Ar fi bine să fie chiar aşa…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


George Damian

George Damian este ziarist din anul 2001. A scris sau încă scrie pentru ZIUA, Deutsche Welle, Puterea, Magazin Istoric, Historia, Times New Roman, Timpul - Chișinău, Adevărul și moldNova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *