Actualitate

George Damian: Moldova este România

La o primă vedere am putea crede că declarația a fost făcută după lecturarea cursului scurt de istorie a Basarabiei publicat pe pagina de internet a Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Sau poate ambasadorul american s-a lăsat influențat de lecturarea tratatelor de istorie de la Moscova, Dumnezeu știe.

Însă din orice punct de vedere am privi situația Moldova este România. Da, există mii de pagini de istorie strâmbă care încearcă să inventeze existența unui popor moldovenesc la pachet cu o limbă moldovenească. Există mii de pagini care deformează sau trunchează sursele și izvoarele păstrate în încercarea de a născoci o istorie moldovenească separată de istoria românilor. România s-a umplut de cozi de topor care deformează istoria și schilodesc logica. Dar Moldova a fost, este și va fi România.

Ambasadorul american la Chișinău ar fi putut citi cartea compatriotului său Charles King ca să afle cum au inventat sovieticii limba moldovenească și poporul moldovenesc pentru a justifica anexarea Basarabiei. În bibliotecile americane există destule tratate care să reflecte istoria României, din evul mediu până în ziua de azi – scrise de cercetători americani, fără părtiniri naționale.

Să spui că ”Moldova nu este România” din poziția de ambasador al unei super-puteri este un gest scăpat de sub control. Ambasadorul american la Chișinău poate afla cifrele exacte cu numărul militarilor din regiunea românească Moldova care au murit alături de militari americani pe fronturile din Irak și Afganistan. Sau al celor răniți și celor rămași în viață. Poate se întâlnește cu ei față-n față să le spună că ”Moldova nu este România” și că istoria Moldovei este altceva decât istoria României.

Autor: George Damian
Sursa:
Moldnova.eu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *