Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:11
Abonamente

 
 

Ultima oră 8 Februarie 2016, ora 18:42    Din editia print

George Simion îi cere lui Nicolae Timofti cetățenia Republicii Moldova

Marime Font

George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012", îi cere președintelui Nicolae Timofti să îi ofere cetățenia R. Moldova. Apelul a fost făcut public în cadrul unei emisiuni.

„Prima dată când m-am gândit să îmi iau cetățenia R. Moldova, nu mi s-a părut o soluție atât de bună. Dar în momentul ăsta, având atât de mulți prieteni și cunoscuți, m-am legat foarte mult sentimental de Basarabia și chiar mi-aș dori cetățenia R. Moldova”, a precizat invitatul.
În acest sens, George Simion a făcut un apel public către președintele Timofti.

„Profit de ocazie să îi solicit președintelui Nicolae Timofti să îmi acorde cetățenia R. Moldova, pentru că vreau să fiu alături de frații mei. Nu vreau să fiu cineva de la București care să zică cereți unirea. Noi, în România o cerem și peste trei sferturi din populație își dorește unirea în România. Vreau să fiu și cetățean al R. Moldova”, a spus Președintele Platformei Unioniste "Acțiunea 2012".George Simion susține că aceasta este singura modalitate viabilă prin care se poate face cetățean cu acte în regulă al R. Moldova.

„Sunt și eu moldovean, dar de la Focșani, nu am bunici și străbunici basarabeni. Ca să primesc cetățenia, trebuie să fac o cerere la președinție, iar Nicolae Timofti dacă consideră că cererea mea este justificată, poate să mi-o acorde. În alte prevederi ale legii nu mă încadrez, se acordă foarte greu cetățenie. Ar fi o idee foarte bună să facem o acțiune în masă ca 50 sau 100 de mii de cetățeni ai României să ceară cetățenia R. Moldova”, a explicat George Simion.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Sursa: Unimedia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md