Actualitate

George Simion: O treime din populaţia Republicii Moldova îşi doreşte unirea cu România

Potrivit lui Simion, în condiţiile actuale, unirea nu trebuie să se facă pe criterii etnice. „Cred că trebuie să ne axăm pe economie, justiţie şi învăţământ. Oamenii vor să trăiască mai bine, iar România este mai atractivă din acest punct de vedere. Orice pensionar sărac din Republica Moldova şi-ar dori o pensie ca în România. Trebuie să explicăm oamenilor acest lucru”, a precizat liderul platformei unioniste.

George Simion a dat de înţeles că optează pentru ca Republicii Moldova să-i fi acordat statut de autonomie în cazul unei reintegrări. „Oamenii se tem că vor rămâne fără capitală, fără simboluri. Cine a spus că Chişinăul nu va putea să rămână o capitală a Republicii Moldova sau să fie păstrat Parlamentul de la Chişinău? Viitorul stat ar putea să se numească România şi Moldova”, a declarat Simion.

Liderul Platformei „Acţunea 2012” a respins acuzaţiile aduse în presa de la Chişinău că ar face propagandă unionistă prin şcoli. „Am asistat la o singură manifestaţie cultural-artistică de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chişinău. Nu am fost prin şcoli. Am însă întâlniri cu tinerii din Republica Moldova, le vorbesc despre România şi Uniunea Europeană. Oamenii trebuie să cunoască. De asemenea, fac donaţii de carte românească pentru şcoli, biblioteci. Mai organizăm excursii în România pentru tinerii moldoveni”, a adăugat Simion.

Referindu-se la interdicţia avută pentru Republica Moldova, Simion a spus că oficialităţile de la Bucureşti s-au implicat foarte mult în anularea ei. „Pe mine m-au apărat ministrul de externe al Românei, Ambasada României la Chişinău, mai mulţi oficiali de la Bucureşti. Dar cine îi apără pe cetăţenii Republicii Moldova?”, se întreabă unionistul.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *