Economie

George Soros a regizat atacul economic asupra Greciei!?

"Spirala morţii" despre care vorbea Soros, referindu-se la Grecia, reprezintă încă un pericol din cauza costului prea mare al pachetului de ajutor extern pregătit de liderii din zona euro, a spus Soros, citat de Bloomberg, în momentul în care Grecia ar fi trebuit să primească nu 110 miliarde de euro (ca în prezent) ci doar 30 de miliarde.

"Dacă nu reuşesc, atunci trebuie să strângă şi mai mult cureaua, ceea ce înseamna că veniturile din taxe scad şi economia se duce şi mai rău la fund, şi atunci se intră într-o spirală a morţii. Acest pericol continuă să existe", a arătat George Soros.

"Argumentul din spatele voinţei politice de a salva Grecia este că urmările ieşirii statului elen din zona euro ar conduce la dezintegrarea zonei euro. Dezintegrarea euro ar reprezenta un pas mare către dezintegrarea Uniunii Europene", a avertizat conoscutul investitor.

Investitorul George Soros a reuşit în 1992 să obţină un profit de un miliard de dolari în urma unor speculaţii pe curs, în momentul în care conservatorii britanici au fost nevoiţi să scoată lira sterlină din ERM deoarece nu mai reuşeau să o menţină peste limita de minim admisă.

Declaraţiile investitorului sunt explicabile prin pariul pe care l-a pus recent prin Soros Fund Management, fondul său de investiţii. Astfel, George Soros, a mizat sume uriaşe pe căderea euro, conform unor informaţii făcute publice de presa britanică.

Sursa: antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *