Externe

Georgia a mai făcut un pas spre eliminarea vizelor UE

Luni, 44 de membri ai Comisiei au votat în favoarea regimului fără vize cu Georgia și doar cinci s-au opus. Comisia a declarat că Georgia a îndeplinit criteriile de acordare a unui astfel de drept încă din 2015, cu toate acestea, ca urmare a afluxului masiv de imigranți și refugiați, UE a amânat hotărârea până în toamna anului 2016.

În plus, Comisia Parlamentului European a votat pentru abolirea regimului de vize pentru cetățenii din Kosovo. Deputații europeni au discutat și situația liberalizarii regimului de vize pentru cetățenii ucraineni. Ei au observat că sunt în favoarea simplificării regimului de vize pentru Ucraina, dar așteapta îndeplinirea tuturor condițiilor necesare, așa cum au făcut Georgia și Kosovo.

Pe 1 iulie, Comisia Europeană a anunțat intrarea deplină în vigoare a acordurilor de asociere a UE cu Georgia și Moldova. Datorită acestor acorduri, aceste țări au acces liber la piețele UE, sprijin financiar din partea Bruxelles-ului și posibilitatea eliminării rapide a regimului de vize.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *