Ultima oră

Germania: 19 morţi şi 340 de răniţi în busculada de la Love Parade

Potrivit celui mai recent bilant al politiei, dat publicitatii duminica dimineata, incidentul s-a produs in jurul orei locale 17.00, intr-un tunel prin care se intra intr-o veche gara unde avea loc festivalul. Miscarea de panica s-a declansat in timp ce mii de persoane se aflau in sau in apropiere de tunel, scrie NewsIn.

"Oamenii au continuat sa se impinga pentru a intra in tunel timp de 10 minute, apoi si-au dat seama de ce se intampla si s-au intors", a explicat un martor pentru Sky News TV. "Unele persoane erau pe jos, in timp ce altele se urcau pe ziduri pentru a incerca sa intre in tunel", a adaugat el.

"Cativa politisti si membri ai echipelor de salvare au incercat sa intre in tunel, "dar era prea multa lume", a precizat martorul. O alta participanta a adaugat: "Am fost norocoasa. Am gasit o gaura pe unde sa scap, dar doua femei au murit chiar langa mine". Potrivit unui tanar in varsta de 18 ani, "era imposibila sa iesi" din tunel. "Era ca si cum ar fi fost un zid de oameni in fata mea. Am crezut ca o sa mor", a povestit el.

Dupa incident, numeroase elicoptere de salvare au aterizat pe autostrada de deasupra tunelului. Pentru a evita o panica generalizata, autoritatile nu au intrerupt brusc festivalul, si au deschis larg grilajele care inconjurau terenul inainte de a anunta vestea tragica. Astfel, festivalul a durat timp de mai multe ore, potrivit BBC News.

Incidentul a fost cel mai grav de acest tip inregistrat in Europa in ultimii 20 de ani. Peste 1,5 milioane de persoane se adunasera la festivalul anual de muzica techno din Duisburg, oras din apropiere de Dusseldorf.

Politia ii avertizase pe organizatorii Love Parade ca nu vor putea controla multimea, daca evenimentul de anul acesta este organizat in centrul orasului. Prin urmare, festivalul fusese mutat la circa 1,5 kilometri de Duisburg, intr-o zona mai deschisa. Pentru eveniment fusesera desfasurati 1.200 de politisti, dar martorii oculari spun ca membrii fortelor de ordine pareau sa fie complet debusolati.

Defilarile tip Love Parade erau candva specifice Berlinului, dar din 2007 au inceput sa aiba loc in regiunea industriala Ruhr, din vestul Germaniei. Prima Love Parade de la Berlin a fost generata, in 1989, de o demonstratie de pace care s-a transformat intr-o celebrare in aer liber a "club culture". Festivalul muzicii tehno s-a mutat in ultimii ani din cauza problemelor financiare si a tensiunilor cu oficialii capitalei germane.

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *