DIVERSE

Germania câştigă cu 2-1 în faţa Olandei şi este aproape calificată în sferturile de finală

La fel ca şi la debutul cu Portugalia, eroul echipei antrenate de Joachim Low a fost Mario Gomez, autorul unei duble prin care l-a egalat pe rusul Dzagoev în clasamentul golgheterilor competiţiei, Robin Van Persie reducând din diferenţă după pauză.

Dacă germanii privesc relaxaţi spre partida cu Danemarca din ultima etapă, în care o remiză le este suficientă pentru a-şi asigura primul loc, naţionala Olandei, aflată la al doilea eşec consecutiv la EURO , este obligată să învingă Portugalia, însă, în acelaşi timp, are nevoie şi de un succes al "mannschaftului" în faţa nordicilor pentru a merge între primele opt echipe ale continentului.

Deşi au avut un început de meci mai bun, cu Van Persie ratând două oportunităţi importante în primele zece minute, la care elevii lui Low au răspuns prin bara lui Mesut Ozil, olandezii şi-au confirmat limitele defensive şi au intrat la pauză cu un dezavantaj de două goluri.

Scorul a fost deschis în minutul 24, atunci când Schweinsteiger a pasat senzaţional pentru Gomez, atacantul lui Bayern Munchen preluând superb şi învingându-l fără emoţii pe Stekelenburg. Scenariul s-a repetat 14 minute mai târziu, cu acelaşi pasator şi acelaşi marcator, între cele două reuşite ale jucătorului cu origini spaniole intercalându-se şi o şansă uriaşă irosită de Badstuber.

Germania ar fi putut conduce şi mai clar după prima repriză, în minutele de prelungire Robben fiind aproape de un autogol spectaculos, însă Stekelenburg s-a întins şi a scos de sub bară mingea deviată nefericit de coechipierul său.

În debutul părţii secunde, Bert van Marwijk a mutat ofensiv, Huntelaar şi Van der Vaar înlocuindu-i pe Afellay şi pe Van Bommel. Cu toate acestea, tot germanii au fost mai periculoşi, Stekelenburg fiind nevoit să intervină de două ori în aceeaşi fază în faţa lui Mats Hummels, la capătul unei acţiuni în care fundaşul Borussiei Dortmund a cărat mingea aproape 40 de metri, fără a fi deranjat în vreun fel de adversari.

Batavii au început să dea semne de viaţă în ultima jumătate de oră de joc, şuturile periculoase ale lui Van Persie şi Sneijder anunţând reuşita jucătorului lui Arsenal din minutul 73, venită după o frumoasă acţiune personală finalizată cu o execuţie spectaculoasă din marginea careului.

Elevii lui Low au gestionat corect finalul de meci şi aparentul asediu al Olandei şi chiar au fost aproape de a reface avantajul de două goluri, Klose fiind la un pas să profite de o bâlbâială a lui Stekelenburg în minutul 89.

Antena3
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *