Internațional

Germania si Marea Britanie vor sprijini RM in procesul de integrare europeana

David Lidington a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca "noua guvernare britanica apreciaza foarte inalt nivelul si progresul in implementarea reformelor in domeniul politicii si economiei de catre noua guvernare a Republicii Moldova". Dinsul a tinut sa accentueze ca aceste realizari au fost facute intr-o perioada scurta, ce demonstreaza clar ca Republica Moldova merge pe drumul corect si va fi integrata in Uniunea Europeana.

Werner Hoyer, la rindul sau, a afirmat ca "Germania va sustine aspiratiile europene ale Republicii Moldova, in special in contextul alegerilor parlamentare anticipate". El si-a exprimat convingerea ca aceste alegeri vor fi libere si democratice, iar urmatoarea guvernare va continua reformele si progresele inregistrate pina acum.

Referitor la solutionarea conflictului transnistrean, David Lidington a mentionat ca Marea Britanie sprijina procesul de solutionare a conflictului in formatul 5+2 si doreste reluarea cit mai curind posibil a negocierilor oficiale, care sa demonstreze un progres inainte de summit-ul OSCE din Astana, Kazahstan, din decembrie anul curent.

Vicepremierul Iurie Leanca, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, a subliniat ca "este foarte important ca colegii nostri din Marea Britanie si Germania sa aiba o intelegere obiectiva a situatiei din R. Moldova, a problemelor cu care ne confruntam, a provocarilor pe care le avem si, ca urmare, sa beneficiem de sprijinul necesar, astfel incit Moldova sa devina un stat democratic, stabil si cu adevarat european".

In timpul vizitei, oficialii din Germania si Marea Britanie au mai discutat subiecte privind cooperarea bilaterala, modalitatile de sprijinire in continuare a efortului de integrare europeana a Republicii Moldova, situatia interna din tara si perspectivele unor evolutii pozitive in solutionarea conflictului transnistrean.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *