Actualitate

Germania va închide canalul rusesc Telegram

Într-un interviu acordat săptămânalului Die Zeit, Nancy Faeser a afirmat că guvernul german nu poate „exclude în sine” Telegramul în țară. Oficialul s-a grăbit să-și califice amenințarea, adăugând că un astfel de scenariu ar fi „foarte grav și în mod clar o ultimă soluție” și va fi implementat numai după ce toate celelalte opțiuni au fost epuizate.

Faeser a deplâns, de asemenea, faptul că toate încercările de a comunica cu Telegram din partea Ministerului Federal al Justiției din Germania au inutile până la momentul declarației.

Ministrul de Interne a subliniat că extremiștii răspândesc ură și complotează pentru atacuri cu ajutorul aplicației. Legea sub incidența căreia cade rețeaua obligă platformele sociale să elimine rapid conținutul ilegal după ce au primit o plângere oficială.

De asemenea, Faeser a subliniat că Telegram trebuie să respecte legislația și a descris că aducerea mesagerului în fața legii este „unul dintre cele mai importante puncte”.

Guvernul german dorește o abordare europeană comună față de Telegram și servicii similare. Ministrul a explicat că „azi Telegram operează din Dubai, mâine poate din Insulele Cayman”, prin urmare Germania va „avea nevoie de multă putere pentru a aplica legea”. Aceștia au mai transmis că „Germania singură nu va reuși”, Berlinul fiind deja angajat în consultări cu alte națiuni europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *