Actualitate

Gest fără precedent al lui Trump. Este urgenţă de sănătate publică în SUA

„Noi, ca americani, nu putem permite continuarea acestui lucru", a declarat Trump într-un discurs la Casa Albă în cursul căruia a avertizat în legătură cu această epidemie care nu cruţat niciun segment al societăţii americane, afectând zonele rurale şi oraşele, bogaţi şi săraci, bătrâni şi copii.

Starea de urgenţă în domeniul sănătăţii publice, care va fi în vigoare timp de 90 de zile, cu posibilitatea prelungirii, va permite autorităţilor să redirecţioneze resurse în diverse moduri şi să extindă accesul la servicii medicale în zonele rurale, însă nu se vor aloca fonduri suplimentare pentru combaterea acestei dependenţe care cauzează aproape 100 de decese în fiecare zi.

„Putem să fim generaţia care pune capăt epidemiei de opioide", a completat preşedintele, care în timpul campaniei electorale a promis că lupta împotriva dependenţelor va fi o prioritate a mandatului său.

Numărul deceselor din cauza opioidelor a crescut alarmant în ultimii ani, unele persoane devenind dependente de aceste substanţe după ce le-au fost prescrise medicamente analgezice în urma unor leziuni ori operaţii chirurgica

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *