Vedete

Geta Burlacu îl ajută pe Moş Crăciun prin… jazz

Anul care se încheie nu face excepţie în acest sens. La 28 decembrie, ora 19.00, Teatrul de Operă şi Balet va găzdui tradiţionalul concert de caritate, susţinut de Geta Burlacu deja pentru a cincea oară în ajunul sărbătorilor de iarnă. De această dată, genericul concertului este „Vreau să-l ajut pe Moş Crăciun”, iar cântăreaţa va fi însoţită de Alex Calancea Band şi studioul de dans „Infinity”. Banii obţinuţi din vânzarea biletelor şi cadourile aduse de spectatori sunt destinaţi copiilor cu dizabilităţi din Corteni, Taraclia, şi persoanelor cu maladii oncologice avansate, care vor fi prezente în sală. Spectatorii sunt încurajaţi ca, în loc de flori, să aducă cadouri pentru copii.

…Totul a început în 2005, când un grup de fete entuziaste din Consiliul absolvenţilor programelor de schimb ale Ambasadei Americii la Chişinău (din care făcea parte şi subsemnata), avându-l în frunte pe actualul primar Dorin Chirtoacă, şi-au propus să organizeze ceva inedit de Crăciun. Dar ceva inedit care să le aducă bucurie nu doar lor, ci şi unor copilaşi nedreptăţiţi de soartă. Ne-am gândit la un concert de caritate, iar banii obţinuţi din vânzarea biletelor – să-i donăm. Apoi, din prea multele, poate, instituţii cu copii năpăstuiţi din republică, a fost aleasă Şcoala-internat din satul Corteni, raionul Taraclia. Iar atunci când ne-am întrebat la ce interpretă să apelăm pentru ajutor – că doar nu ne-om fi apucat să cântăm noi! – am răspuns într-un glas: „Geta Burlacu! Şi să cânte jazz!”. Geta era o stea în ascensiune pe atunci, iar noi, organizatoarele, ne reunisem graţie „ţării jazz-ului”…

De atunci, la fiecare sfârşit de decembrie, Geta Burlacu îşi adună prietenii şi admiratorii la un spectacol de jazz. De fiecare dat, unul inedit… Şi concertul din 28 decembrie va fi unul deosebit. organizat în premieră în Moldova. De această dată, Geta Burlacu va interpreta cele mai renumite piese de jazz  alături de Alex Calancea Band. Spectatorii vor mai avea prilejul să asculte improvizaţii inspirate de Petru Haruţa (trompetă), Sandu Arcuş (saxofon), Vlad Colesnicov (chitară) şi alţi muzicieni deosebiţi, susţinuţi de studioul de dans „Infinity” şi maeştrii de balet Iulia Morozova şi Geta Voinovan-Valcan. „Sper că acest eveniment va fi unul de neuitat, ne va aduce emoţii pozitive şi va inspira publicul. Toţi cei care muncim pentru realizarea acestei iniţiative frumoase vrem ca atât spectatorii, cât şi micuţii de la Şcoala din Corteni, să simtă căldura şi magia sărbătorilor de iarnă”, ne-a spus Geta Burlacu.

„Organizarea acestei acţiuni caritabile le va oferi, celor care doresc să ajute persoane defavorizate, posibilitatea să facă un gest nobil, dar şi să-şi bucure inima cu un spectacol special, în care vor participa cei mai talentaţi artişti de la noi”, ne-a spus, la rândul ei, Veronica Arpintin, o organizatoare fidelă şi… voluntară a evenimentului în toţi aceşti ani. „Le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături – melomanilor care vin la spectacol, dar şi oamenilor de afaceri care, deseori în anonimat, ne susţin cu bani sau cu produse. Graţie lor, în aceşti ani, am ajutat Şcoala-internat de la Corteni să facă reparaţie, am cumpărat covoare, tehnică şi chiar câteva computere. Bineînţeles că n-au lipsit jucăriile, dulciurile sau rechizitele”, a menţionat Veronica Arpintin.

Partenerii evenimentului sunt Fundaţia Orange Moldova şi Ambasada SUA. Biletele pentru concert pot fi procurate la casele Teatrului de Operă şi Balet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *