Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:51
Abonamente

Vedete 24 Decembrie 2010, ora 14:20    Din editia print

Tradiţional, la sfârşit de decembrieGeta Burlacu îl ajută pe Moş Crăciun prin... jazz

Marime Font
Imagini: 2
 
 
 

Spectatorii sunt încurajaţi ca, în loc de flori, să aducă daruri pentru copii

Scriam odată că, probabil, Geta Burlacu este interpreta care a susţinut cele mai multe concerte de caritate. Dacă, din întâmplare, „cantitativ” nu e chiar aşa, îi rog mult pe ceilalţi interpreţi să nu se supere. Pur şi simplu, Geta a făcut din asta o tradiţie, care se vede mai ales la sfârşit de an... 

Anul care se încheie nu face excepţie în acest sens. La 28 decembrie, ora 19.00, Teatrul de Operă şi Balet va găzdui tradiţionalul concert de caritate, susţinut de Geta Burlacu deja pentru a cincea oară în ajunul sărbătorilor de iarnă. De această dată, genericul concertului este „Vreau să-l ajut pe Moş Crăciun”, iar cântăreaţa va fi însoţită de Alex Calancea Band şi studioul de dans „Infinity”. Banii obţinuţi din vânzarea biletelor şi cadourile aduse de spectatori sunt destinaţi copiilor cu dizabilităţi din Corteni, Taraclia, şi persoanelor cu maladii oncologice avansate, care vor fi prezente în sală. Spectatorii sunt încurajaţi ca, în loc de flori, să aducă cadouri pentru copii.

...Totul a început în 2005, când un grup de fete entuziaste din Consiliul absolvenţilor programelor de schimb ale Ambasadei Americii la Chişinău (din care făcea parte şi subsemnata), avându-l în frunte pe actualul primar Dorin Chirtoacă, şi-au propus să organizeze ceva inedit de Crăciun. Dar ceva inedit care să le aducă bucurie nu doar lor, ci şi unor copilaşi nedreptăţiţi de soartă. Ne-am gândit la un concert de caritate, iar banii obţinuţi din vânzarea biletelor - să-i donăm. Apoi, din prea multele, poate, instituţii cu copii năpăstuiţi din republică, a fost aleasă Şcoala-internat din satul Corteni, raionul Taraclia. Iar atunci când ne-am întrebat la ce interpretă să apelăm pentru ajutor - că doar nu ne-om fi apucat să cântăm noi! - am răspuns într-un glas: „Geta Burlacu! Şi să cânte jazz!”. Geta era o stea în ascensiune pe atunci, iar noi, organizatoarele, ne reunisem graţie „ţării jazz-ului”...De atunci, la fiecare sfârşit de decembrie, Geta Burlacu îşi adună prietenii şi admiratorii la un spectacol de jazz. De fiecare dat, unul inedit... Şi concertul din 28 decembrie va fi unul deosebit. organizat în premieră în Moldova. De această dată, Geta Burlacu va interpreta cele mai renumite piese de jazz  alături de Alex Calancea Band. Spectatorii vor mai avea prilejul să asculte improvizaţii inspirate de Petru Haruţa (trompetă), Sandu Arcuş (saxofon), Vlad Colesnicov (chitară) şi alţi muzicieni deosebiţi, susţinuţi de studioul de dans „Infinity” şi maeştrii de balet Iulia Morozova şi Geta Voinovan-Valcan. „Sper că acest eveniment va fi unul de neuitat, ne va aduce emoţii pozitive şi va inspira publicul. Toţi cei care muncim pentru realizarea acestei iniţiative frumoase vrem ca atât spectatorii, cât şi micuţii de la Şcoala din Corteni, să simtă căldura şi magia sărbătorilor de iarnă”, ne-a spus Geta Burlacu.

„Organizarea acestei acţiuni caritabile le va oferi, celor care doresc să ajute persoane defavorizate, posibilitatea să facă un gest nobil, dar şi să-şi bucure inima cu un spectacol special, în care vor participa cei mai talentaţi artişti de la noi”, ne-a spus, la rândul ei, Veronica Arpintin, o organizatoare fidelă şi... voluntară a evenimentului în toţi aceşti ani. „Le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături - melomanilor care vin la spectacol, dar şi oamenilor de afaceri care, deseori în anonimat, ne susţin cu bani sau cu produse. Graţie lor, în aceşti ani, am ajutat Şcoala-internat de la Corteni să facă reparaţie, am cumpărat covoare, tehnică şi chiar câteva computere. Bineînţeles că n-au lipsit jucăriile, dulciurile sau rechizitele”, a menţionat Veronica Arpintin.

Partenerii evenimentului sunt Fundaţia Orange Moldova şi Ambasada SUA. Biletele pentru concert pot fi procurate la casele Teatrului de Operă şi Balet.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md