Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 08:44
Abonamente

Vedete 16 Iulie 2010, ora 06:33    Din editia print

OMUL SĂPTĂMÂNIIGeta Burlacu, interpretă de jazz, muzică uşoară şi populară

Marime Font

Studii: Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Catedra jazz şi estradă (1997)

Născută la 22 iulie 1974 la Bălţi, Geta Burlacu este artista care practică multe stiluri muzicale şi chipuri scenice, îmbinând patosul unei bocitoare balcanice, senzualitatea muzicii latino, libertatea jazz-ului, lirismul cântecului francez şi înflăcărarea ritmurilor ţigăneşti. După absolvirea facultăţii, a lucrat ca lector de canto la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi şi la Conservatorul din Chişinău. Este laureată a nenumărate premii naţionale şi internaţionale. În 2005 lansează albumul de etno-soft-jazz „Ce n-aş da…”. În 2007 participă - în cadrul renumitului proiect cubanez „Buena Vista Social Club” - la un turneu pe cele mai mari scene ale României. În 2008 ne-a reprezentat la „Eurovision” cu piesa „A century of love” şi, chiar dacă nu a trecut în finală, cântecul a devenit un adevărat hit. În decembrie 2008 a lansat CD-ul de muzică populară „La poarta pământului”. Peste mai puţin de trei luni, la 1 martie 2009, vine cu un nou CD, de muzică uşoară - „O sete nebună”. În 2009 a participat la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Braşov, iar în mai 2010 - la unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz din Europa, care s-a desfăşurat la Sibiu. Este solistă în trupa „UniVox Jazz Vocal Band” şi una din interpretele care, consecvent, se implică în multiple proiecte de binefacere. Cu ocazia zilei de naştere, TIMPUL îi urează un mare şi călduros LA MULŢI ANI!

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md