Astăzi 23 Mai 2019, Joi - Ultima actualizare la 22 Mai 2019
Abonamente

Muzică 18 Noiembrie 2011, ora 05:35    Din editia print

Geta Burlacu: „M-aş contopi armonios cu marile voci ale lumii”

Marime Font

Este frumoasă, deşteaptă şi al naibii de talentată. 

Te priveşte în ochi vorbindu-ţi cu sinceritatea şi voioşia unui copil. Însă dincolo de aceasta poţi descoperi o femeie echilibrată, graţioasă şi plină de afecţiune. Zâmbetul ei îmi aduce aminte de figurile feminine din tablourile lui Manet şi Renoir - blajine, atemporale şi pline de candoare. Aşa este şi Geta Burlacu. Lumina slabă din cafenea îi colorează umbrele feţei, peste care se suprapun culori intense. În ea pulsează viaţa şi dorinţa arzătoare de a reuşi mai mult. Cu Geta am vorbit despre succes, împlinire şi bucuria de a fi mamă.

Recent, artista s-a întors de la Londra, unde a participat la Festivalul „La vatra neamului” organizat de diaspora moldovenească. Acolo a întâlnit lume frumoasă şi dornică de tot ceea ce vine de acasă. A fost primită cu multă bucurie şi căldură, care spre final a generat euforie totală. De acolo Geta Burlacu a adus spiritul sărbătorilor de iarnă şi mici cadouri, pentru ea, deocamdată. A profitat de ocazie şi şi-a cumpărat câteva rochii frumoase şi bijuterii, pe care ne promite că i le vom admira pe scenă. „Aşa cum îmi cumpăr cercei şi mărgele atunci când am ocazia, cu rochiile e la fel. Dacă văd una care mă trage de mână, mi-o cumpăr ştiind exact că o voi purta în scenă. Asta mă face să mă simt mai frumoasă, mai carismatică şi mult mai receptivă în momentul concertului”, ne mărturiseşte artista. Ea spune că nu prea îi place să umble prin magazine după cadouri, iar asta din motivul că este complicată alegerea lor. Însă atunci când reuşeşte se simte mulţumită că poate oferi bucurie celor apropiaţi. Mai mult însă preferă să primească, „probabil este un minus al meu”, susţine artista.
„Deşi unii spun că mai mult contează gestul, decât cadoul, eu cred că aici minţim puţin. E mai plăcut să primeşti ceea ce îţi doreşti şi ai nevoie decât un obiect inutil şi de care peste puţin timp vei uita, cel puţin eu aşa simt”, ne mărturiseşte Geta. Adesea soţul ei reuşeşte să o surprindă cu vreun lucruşor frumos, alteori însă intervine subtil şi ea, bătând apropouri la ceea ce şi-ar dori. Astfel, nu-i dă prilejul s-o dezamăgească.

Crăciun plin de cadouri muzicale

Pentru Geta ajunul sărbătorilor nu aduce doar cadouri, ci şi o agendă plină de evenimente, numeroase concerte, interviuri şi întâlniri. Bunăoară, pe 15 decembrie, artista urmează să susţină un concert de caritate la Filarmonica Naţională, pe care îl organizează al şaselea an consecutiv. Aici publicul va putea audia muzică live - jazz şi latino. Actualmente, interpreta finisează filmările pentru videoclipul melodiei „Someone” şi mai lucrează la alte câteva piese noi. Noile proiecte au adus şi noi colaborări, fiind vorba despre cea cu compozitorul Valentin Şchircă. „Încă nu ştiu ce va ieşi, dar multe lucruri interesante apar în timpul procesului de creaţie, important e să nu fie oprită banda pentru a fi imortalizat sunetul efemer. Deocamdată prefer să nu dezvălui prea multe, veţi vedea şi veţi auzi”, spune artista râzând.

Moldovenii pudibonzi

Cele mai memorabile concerte din viaţa sa au fost cele susţinute la Palatul UNESCO de la Paris şi e mare lucru că artiştii moldoveni au reuşit să cânte pentru toată francofonia, crede Geta. Un turneu interesant a fost şi cel cu „Bona Vista Social Club” alături de care a colindat toată România. Colaborarea cu Alex Calancea a fost şi ea una frumoasă şi, deşi coperta noului ei album a suscitat multe comentarii maliţioase, interpreta nu pare să fie deranjată. „Totul a fost făcut în numele artei. Faptul că am apărut ceva mai dezgolită decât se obişnuieşte pe la noi nu e ceva deplasat. Şi, până la urmă, nu este chiar o apariţie 100% nud, ci doar cu câteva nuanţe de nuditate. Problema este a celor care nu au ştiut să primească această copertă, făcând abstracţie şi de ceea ce se ascunde sub ea. Ne văicărăm că nu suntem liberi, dar în acelaşi timp ne ascundem după câteva rânduri de perdele. Cred că acest lucru provine din crisparea fiecăruia. Răspunsul la această întrebare îl puteţi găsi în voi înşivă, mă adresez celor care m-au acuzat de impudicitate”, crede cântăreaţa. Ea spune că aceste prejudecăţi sunt moştenite de la generaţiile precedente, or ele emerg în lipsa educaţiei. „Pe copiii mei i-am întrebat doar atât, vă place? La care ei mi-au răspuns: DA! Ei şi dacă lor le place, ce poate fi atunci necuviincios în asta?”, se întreabă vedeta.

„Dacă nu găsesc uşa, ies şi pe fereastră”

Nu a găsit fericirea absolută şi niciodată nu se mulţumesc cu puţin, deoarece tinde de fiecare dată spre mai mult. „Deşi realitatea este mult mai dură în comparaţie cu visurile noastre, eu tind să străbat zone neexplorate până acum. Bine, asta nu înseamnă că nu trebuie să visăm. Aşa cum spunea cineva, în viaţă trebuie să visezi atât de mult, încât să-ţi mai rămână şi ţie ceva. Dar trebuie să şi transpiri pentru a-ţi transpune visul în realitate”, este convinsă Geta. Dacă ieri ne spunea că i-ar fi de ajuns să o cunoască o Moldovă întreagă, astăzi crede că nu i-ar mai fi de ajuns. „Nu mă pot limita doar la graniţele ţării noastre. Simt că m-aş contopi frumos cu mulţimea de artişti străini, ar fi o provocare pentru mine. Şi consider că poţi regreta mai mult atunci când nu ai făcut un lucru, decât atunci când l-ai făcut. Uneori mai dau şi cu capul de perete şi se mai întâmplă să ies pe fereastră când nu găsesc uşa”, ne mărturiseşte plină de haz interpreta. Printre visele sale nu se numără cel de a cânta operă. „Nu m-am visat o Carmen în scenă, de aceea probabil mă feresc de muzica academică, dar ador să îmbin muzica populară şi armoniile de jazz, stilul care de fapt mă şi defineşte cel mai bine.

„Sunt o mamă bună pentru copiii mei”

Cel mai bun confesor şi prieten al Getei este mama sa, care o susţine, o laudă şi o critică atunci când este cazul. „Orice s-ar întâmpla în viaţa mea, întotdeauna mă întreb oare ce ar spune mama, asta mă face să mă simt ca un copil căruia îi este ruşine de părinţi, probabil acest lucru mă opreşte din a face ceva nelalocul lui. Ea este omul care are voie să-mi dea sfaturi şi să mă certe şi chiar dacă uneori enervează, ele oricum sunt binevenite şi au un rol benefic asupra deciziilor mele”, ne povesteşte artista. La rândul ei, cântăreaţa încearcă să fie o mamă la fel de bună pentru copiii săi. În timpul petrecut împreună se dau cu rolele, merg la patinoar, privesc filme, desenează, cântă şi… se ceartă. „Am nişte copii independenţi, care uneori îmi par mult mai deştepţi ca mine şi câteodată ajung să le cer şi sfatul. Ei mă surprind cu răspunsuri ingenioase şi adevărate, cred că provin de undeva din înţelepciunea universului. Când nu am răspunsuri la întrebările lor cer un răgaz pentru a mă gândi, poate din acest considerent nu avem subiecte tabu”, precizează Geta. Ea spune că atunci când micuţii ei întâmpină dificultăţi la teme ea îi stimulează într-un mod aparte. „Nu are cum să vă fie greu, deoarece materia este făcută pentru copii obişnuiţi, de aceea sunteţi „obligaţi să reuşiţi”. Ştiu că poate nu am dreptate, dar altfel nu izbutim”, este convinsă cântăreaţa. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 21:00 de George Mârzencu

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși Din editia print

„Grupul atacă și jefuiește populația fără milă. Din această cauză, oamenii din partea locului îi detestă ca pe niște tâlhari bețivani”, raportau sovieticii despre activitatea partizanilor 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:36

Șeful Platformei DA, Andrei Năstase, a atacat ONG-urile de media în cadrul unei emisiuni online, pentru faptul că a fost inclus în panoul „Inamicii Presei” ce a fost instalat în fața Parlamentului Republicii Moldova pe data de 3 mai 2019. Năstase a ajuns să fie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:35

Politologul Dionis Cenușă susține că, liderii Blocului ACUM au sugerat recent că vor să organizeze proteste în masă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:06

Partidul Politic „ȘOR” este singura formațiune politică parlamentară care a început realizarea programului său electoral chiar în condițiile în care Parlamentul nu și-a început activitatea din cauza unor interese politice înguste ale altor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:05

Președintele Igor Dodon a dat un ultimatum deputaților. Șeful statului a oferit două săptămâni pentru depășirea actualei crize politice. În caz contrar, va dizolva Parlamentul ales pe 24 februarie. Declarațiile au fost făcute la un briefing de presă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:04

Aşa-zisa şedinţă specială a Parlamentului, convocată ieri de deputaţii blocului ACUM, a fost doar un bun prilej pentru ca unii dintre aceştia să-şi facă selfie în Parlament.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:03

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său în problemele juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiskii, Andrei Bogdan. Ordinul a fost publicat pe site-ul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 14:34

Rusia pierde timpul în situaţia cu Transnistria şi toate acestea se pot sfârşi foarte trist, consideră analistul politic Alexandr Angheli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 10:05

Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică. Despre aceasta spune jurnalistul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 09:55

Horoscopul zilei de 22 mai 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 spune...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 21:59

După concedierea redacției politice a ziarului Kommersant, deținute de oligarhul rus Alișer Usmanov, articolele politice sunt scrise de Vladimir Soloviov. Ultimul dintre acestea vizează învestirea oficială a noului președinte al Ucrainei Vladimir Zelenski și a provocat reacții...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:13

Așa-zisa ședință specială a Parlamentului, convocată astăzi de deputații blocului politic ACUM este un spectacol de prost gust, montat de Andrei Năstase și Maia Sandu. Este reacția deputatului PSRM Grigore Novac, publicată pe Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:12

Orice funcționar trebuie să fie verificat pentru confirmarea legalității veniturilor și provenienței proprietăților. Iar dacă nu va putea să justifice legalitatea lor – să dea socoteală în fața legii. Astfel a comentat liderul PAS, Maia Sandu, demersul democratului Sergiu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:08

 În cadrul primei conferințe de FinTech din Moldova, care a avut loc pe 17 mai 2019 la Chișinău, a fost lansată oficial opțiunea de investiții pe Fagura.com, o platformă inovatoare care permite oamenilor să se împrumute sau să investească bani fără ajutorul băncilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 16:10

Bloggerul Corneliu Gandrabur speră că autoritățile germane, dar și Fiscul din Moldova vor furniza informații privind veniturile reale ale liderului PPDA Andrei Năstase, dar și impozitele plătite de acesta și colegii săi din blocul politic ACUM. O interpelare în acest sens a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 15:20

Lucrările de renovare a Arenei Chișinău sunt în toi. Astăzi, fostul președinte al Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu a mers la fața locului pentru a vedea la ce stare sunt lucrările.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 14:25

Aproape 12 miliarde de ruble, echivalentul a 186 milioane de dolari SUA, au fost găsite în casele angajaţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, care au fost reţinuţi pentru corupţie. Este vorba despre Kiril Cerkalin, care activa în cadrul departamentului pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 13:15

Partidul Democrat a adoptat o poziție rațională și înțeleaptă în ultima perioadă, în comparație cu celelalte partide parlamentare. Este opinia politologului Zurab Todua, exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:42

O echipă de cercetători a reuşit să rescrie codul genetic al unui organism de la zero. Primele organisme create prin această metodă sunt câteva bacterii de E. coli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:41

Sfinţii Constantin şi Elena, tradiţii şi superstiţii. Ce nu e bine să faceţi în această zi

Sfinţii Constantin şi Elena, tradiţii şi superstiţii. Ce nu e bine să faceţi în această zi

Sfinții împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți luni, 21 mai, de către creștini. De numele acestor sfinţi, primii împăraţi creştini,sunt legate multe tradiţii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:38

Între așa-zișii jurnaliști sau experți din presa occidentală, care sunt plătiți de Fundația Soros pentru a denigra PDM și pe liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, figurează personaje care l-au servit cu dedicație pe fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:17

Partidul Politic “ȘOR” a finisat lucrările de iluminare stradală a satului Cișmea, raionul Orhei, una din cele 104 localități unde formațiunea a câștigat alegerile parlamentare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:14

Partidul Socialiștilor a respins invitația PAS-DA la ședința Parlamentului, preconizată pentru zilele de 21 și 22 mai. În opinia socialiștilor, propunerea blocului ACUM esteb populistă și nu merită să fie luată în considerare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 11:26

Cel de-al 73-lea episod - care a fost totodată ultimul - al serialului "Game of Thrones", difuzat duminică seară în Statele Unite, a doborât recordul de audienţă al postului HBO, care a difuzat această producţie începând din 2011, după ce 19,3 milioane de telespectatori americani au...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)