Actualitate

Gheorghe Calamanciuc, dramaturg , poet si prozator

Gheorghe Calamanciuc este cunoscut cititorilor prin articolele sale incitante publicate in presa periodica, dar si prin piesele aparute la mai multe edituri de la noi si montate in diverse teatre. S-a nascut la 7 februarie 1945, in s. Mihoreni, ?inutul Hertei, fostul jud. Dorohoi, teritoriu romanesc ocupat de armata sovietica in 1940, actualmente administrat de ucraineni.

A fost colaborator literar, redactor-sef adjunct la ziarul Patria, Falesti, director al Scolii medii Calinesti, Falesti, lector la Universitatea de Stat „Al. Russo”, Balti. In prezent e redactor literar la Teatrul National „V. Alecsandri” din Balti. Colaboreaza cu revistele Literatura si Arta, Viata Basarabiei, Contrafort, Semn, Sud-Est (R. Moldova), Teatrul Azi, Teatrul Romanesc, Dunarea de Jos, Cronica (Romania).

A editat mai multe carti de dramaturgie, versuri, proza si basme pentru copii: Ultima noapte de mileniu cu un copil imbatranit, Deea-Fecioara din lacrima cerbului, Ispita inecului, Poemele repaosului, Toamnele lui Adam, Ultimul Urmas al lui Stefan-Voda, Sa ma iubesti sinucigandu-te, sa te sinucizi iubindu-ma, Paradisuri ironice s.a. Piesele sale au fost jucate pe scenele mai multor teatre din R. Moldova si Romania.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova si al Uniunii Scriitorilor din Romania. A fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2007. Pe 7 februarie, Gheorghe Calamanciuc implineste 65 de ani. Cu aceasta ocazie, TIMPUL ii doreste multa sanatate, noi carti si… o ploaie de premii. La multi ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *