Sport

Gheorghe Ovseanicov a rupt coarnele Zimbrului

Duminica s-au disputat partidele contand pentru etapa a XIV-a a Campionatului de fotbal al R. Moldova, Divizia Nationala. Cel mai asteptat meci al zilei s-a desfasurat pe Stadionul „Zimbru” din capitala, unde s-au confruntat formatiile de pe locurile patru si sase ale clasamentului la zi, Olimpia Balti si Zimbru.

Microbistii chisinauieni au asteptat cu mult interes aceasta partida, ca o ocazie de revitalizare a jocului prestat de „galben-verzi”, care nicidecum nu pot depasi criza in care se afla. Discipolii lui Ivan Tabanov s-au confruntat insa cu tanarul atacant advers Gheorghe Ovseanicov, care a prins o zi buna si, practic de unul singur, a ingropat sperantele gazdelor. La doar doua minute de la fluierul de start, el a reusit sa deschida tabela. In minutul 15, avantajul baltenilor a fost dublat prin Nikolai Glega, care l-a invins pe portarul Chirinciuc.

Ulterior, atacantii din nordul republicii si-au luat o scurta „pauza”, dar spre finalul primei reprize, Ovseanicov si-a perfectat statutul de erou al meciului, reusind inca o dubla (in minutele 37 si 43). Astfel, protagonistele au mers la cabine cu un scor neverosimil de 0-4 in favoarea Olimpiei.

In mitanul secund, baltenii au luat piciorul de pe accelerator, permitand gazdelor sa testeze vigilenta portarului. Atacurile „galben-verzilor” nu se soldau insa cu niciun rezultat, ba mai mult, in minutul 57, Oleg Andronic a fost eliminat pentru cumul de cartonase. In inferioritate numerica, Zimbru a reusit sa inscrie singurul gol al meciului in penultimul minut de joc prin Maxim Antoniuc. Scor final, 4-1 in favoarea formatiei din Balti.

Alte rezultate ale etapei: Nistru Otaci – Iskra-Stal 1-2, Dacia – FC Tiraspol 3-0, Dinamo – Sheriff 0-5, Viitorul – Academia UTM 2-0, CSCA-Rapid – Sfantul Gheorghe 1-1.
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *